Oskarshamn vann matchen med 3-2.

– Det är en högre nivå än många tror i allsvenskan, säger Douglas Murray till Sportbladet.

Hemvändaren Murray drog ner stora applåder från läktaren när han zoomades in tillsammans med Djurgårdslegendaren Nisse Ekman.

Spelet han fick se lämnade dock en del i övrigt att önska.

Djurgården tog visserligen kommandot om matchen direkt och skapade ett par farligheter, men precis när Hovet-publiken började vädra ledningsmål kom kallduschen.

Dif-backen Elias Granath slarvade lite och Oskarshamns pigga förstakedja utnyttjade det direkt. Evan McGrath hittade fram till John Vigilante som satte 0-1 bakom Chet Pickard.

”Spelar ändå bra”

Djurgården fortsatte dominera spelet utan att komma till skott, desto mer effektiva var Oskarshamn. Samuel Lofquist skickade iväg lagets femte skott för kvällen via Victor Löfstedt och 0-2 var ett faktum.

– Vi spelar bra ändå tycker jag. Fortsätter vi såhär kommer de inte orka, sa Christian "Fimpen" Eklund i första pausintervjun.

Fast det var Oskarshamn som inledde andra perioden bäst och fortsatte att ha både marginaler och effektivitet på sin sida. Djurgårdens Marcus Sörensen stänkte en puck i underkant av ribban och när anfallet vände kom Oskarshamns 0-3. Stefan Öhman avslutade tre mot två-läget på fin passning från Victor Löfstedt.

Men precis när publiken så smått börjat räkna ut hemmalaget svarade man med två reduceringar. Först satte Dustin Johner 1–3 med ett slumpskott från höger tekningscirkel som Oskarshamns-keepern Linus Fernström släppte billigt över högeraxeln.

Kom inte ikapp

2-3 kom sedan med 17,29 på klockan. I powerplay hittade Fredrik Bremberg just Johner som stänkte upp pucken i taket från slottet och blev tvåmålsskytt.

Det borde också varit 3-3, men Christian "Fimpen" Eklund lyckades missa helt öppet mål från en (1) meter med bara minuten kvar av perioden.

Djurgården jagade en kvittering i tredje perioden men två (!) egna utvisningar för för många spelare på isen satte krokben för de försöken.

– Vi måste skjuta lite mer, komma till fler avslut i anfallszonen, säger Douglas Murray till Sportbladet efter förlusten.

Vad tycker du om spelkvaliteten i allsvenskan?

– Det är förstås lite mer misstag därute, sånt man lär sig med åren. Men jag tror att det är en högre nivå än många tror. Det är väldigt många som har spelat i elitserien eller kommer spela i elitserien.

Djurgården kan i och med nederlaget räkna in sin första hemmaförlust för säsongen och förhoppningarna på hemvändande Murray och Patrik Hörnqvist lär inte ha minskat.