Dagens namn: Simon, Simone

Nu kan inget hindra Dif

Publicerad 2011-03-18

Djurgården är på väg att göra det omöjliga.

Stockholmarna vann även den sjätte matchen och tvingade fram en helt avgörande match på söndag i Luleå.

Nu tror jag ingenting kan hindra Djurgården från att skriva historia.

Den sjätte kvartsfinalen blev en direkt kopia av den femte.

Efter två mållösa perioder kunde Djurgården spräcka nollan halvvägs in i den tredje. Den här gången var det Mathias Tjärnqvist som gjorde målet. Backen Oscar Eklund sköt ett skott som Tjärnqvist styrde in på tennis efter 12.27

Gigantiskt ställningskrig

När sedan både Chris och Cam Abbott, tillsammans med Djurgårdens John Norman, åkte ut för roughing kunde Kristofer Ottosson göra 2–0.

Spelmässigt påminde matchen till stora delar om de fem tidigare. Det var ett gigantiskt ställningskrig på en is som lämnade en hel del i övrigt att önska. Pucken hoppade omkring mest hela tiden och spelarna hade enorma problem att få någon ordning på spelet. Under de första 35 minuterna var det knappt en utvisning, knappt några målchanser och givetvis inga mål.

De skott som hittade fram ställde inte till några större problem för målvakterna Mark Owuya och Anders Nilsson

Djurgården fick sin stora möjlighet efter 14.17 i den andra perioden då Pär Arlbrandt åkte ut 2+2 minuter för en hög klubba på John Norman.

Allt avgjordes i tredje

Men trots fyra minuter i numerärt överläge kunde hemmalaget inte överlista hemmamålvakten Anders Nilsson.

Djurgården etablerade visserligen tryck i Luleåzonen och skapade några halvchanser, men den avgörande passningen gick aldrig igenom.

Precis som i kvartsfinal fem vare det mållöst efter två perioder och allt kom att avgöras i den tredje perioden.

Djurgården skaffade sig sakta men säkert ett övertag och till slut kunde Mathias Tjärnqvist alltså spräcka nollan.

Nu väntar en sjunde och direkt avgörande match på söndag i Luleå.