Tätt kring kvalstrecket i hockeyallsvenskan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-28

Seriesuveränerna Malmö och Skellefteå fortsätter att vinna i hockeyallsvenskan.

Däremot tätnar det kring kvalstrecket då seriefyran Almtuna fick stryk borta mot bottenlaget Hammarby.

Malmö leder allsvenskan på samma poäng, 52, men bättre målskillnad än tvåan Skellefteå. Malmö besegrade Oskarshamn på bortaplan med 3–1 efter att ha gjort samtliga sina tre mål i den andra perioden. Nyförvärvet från Arboga Alexander Semjonovs gjorde sin andra match i Malmötröjan och sitt första mål för klubben, 2–0-målet i numerärt överläge efter 6.20 av perioden.

Semjonovs gamla klubb Arboga föll som väntat borta mot serietvåan Skellefteå med 2–5. Arboga höll dock jämna steg resultatmässigt i drygt halva matchen. Fredrik Vestberg gjorde med sitt andra mål för kvällen 2–3 efter 10.27 av andra perioden på straff men bara 48 sekunder sköt Magnus Wernblom 4–2. Wernblom blev också tvåmålsskytt då han fastställde 5–2 i den sista perioden.

Hammarby tog sin andra hemmaseger för säsongen över Almtuna då ”Bajen” vann med 6–4 efter att ha gjort två mål i tom kasse i den sista perioden när Uppsalalaget förgäves försökte komma i kapp. Hemmamålvakten Carl-Johan Klint storspelade mot ett Almtuna som vann skotten med hela 42–18 och lagkaptenen Stefan Töyrä gjorde två mål.

Kring kvalstrecket är det tätt med fyra lag inom sex poäng – trean Bofors (44 poäng), fyran Almtuna (41), femman Rögle (39) och sexan AIK (38). Rögle saknade avstängde stjärnan Kenny Jönsson i bortaförlusten (2–3) mot Nyköping, men fick i alla fall med sig en poäng tack vare en annan Jönsson – backkollegan Peter Jönsson. Han gjorde Rögles båda mål under ordinarie matchtid, det andra med bara 50 sekunder kvar att spela. I förlängningen avgjorde dock hemmalagets Daniel Karlsson i power play.

Björklöven besegrade Sundsvall med 5–1 och Växjö vann borta mot Nybro i Smålandsderbyt med 5–0 efter två mål av Mikko Niinikoski.