Bytte ut målvakten – föll ändå

Nobbade medier

Publicerad 2023-02-23

LEKSAND. Leksands målvakt Kasimir Kaskisuo byttes ut redan efter 20 minuter vid underläge 1–2 och efteråt nobbade han medier.

Men bytet till Mantas Armalis gav ingen effekt och Färjestad vann matchen med 5–2.

– Jag har inte pratat med Kasimir än. Det tar jag med honom och inte med Aftonbladet, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

Det var en återkomstens och debutens kväll i Tegera Arena.

I hemmalaget gjorde Marek Hrvik comeback i Leksand efter att ha skadat sig i samband med en uppvärmning (!) för två månader sedan. Och i Färjestad gjorde nye backen Brandon Davidson debut i det häftiga tröjnumret 88.

Och det small direkt i matchen.

Leksandssonen och numera Färjestadsbacken Axel Bergkvist sköt ett skott efter 44 sekunder som Lucas Forsell styrde in snyggt med lagom hög klubb. Passande för Forsell att bli målskytt när hans NHL-klubb Vancouver Canucks hade skickat Mikael Samuelsson till matchen för att specialstudera talangen från Fagersta.

Händelserik andraperiod

Sedan gjorde lagen varsitt mål till innan hesa fredrik tjöt för första gången.

Andra perioden var händelserik och det startade redan inför nedsläpp när Leksand valde att byta målvakt, ovanligt efter endast 20 spelade minuter och resultatet 1–2. Och målen som gästerna gjorde var en styrning från nära håll samt ett friläge där Nygård fick all tid i världen fram Leksandsmålvakten.

Kasimir Kaskisuo.

Endast noterad för tre segrar

Kasimir Kaskisuo, förstemålvakt i fjol, har haft det tufft den här säsongen i den blå-vita tröjan och är noterad för endast tre segrar på tolv spelade matcher.

Nu fick han lämna över målburen till Mantas Armalis, en av seriens bästa målvakter, som blev inbytt efter första perioden.

– Det var mitt beslut, säger Björn Hellkvist, Leksands tränare.

Vad ville du få för effekt?

– Det tar jag med målvakten och inte med Aftonbladet.

Till slut fick även Armalis kapitulera. Ett skott från blålinjen tog en konstig puckbana och när Leksands försvar kolla på ena stolpen dök pucken upp vid den andra stolpen och till slut vallade Joakim Nygård in 1–3 till gästerna.

Färjestad vann till slut matchen med 5–2 efter att ha ryckt ifrån i slutet av tredje.

Kaskisuo valde efter matchen att nobba medier på plats i Leksand.