Publicerad 2023-02-23

GÄVLE/STOCKHOLM. Brynäs tog tre blytunga poäng när Dmytro Timashov avgjorde i slutminuterna.

Men matchhjälten blev också uppmärksammad för en filmning.

– Jag tycker det är ett skämt, säger han.

Seger i dag och Malmö hade på allvar gett sig in i kampen om kvalstrecket igen. Men borta mot Brynäs förlorade jumbon med 4-1 och därmed drygar Gävlelaget ut avståndet till tio poäng.

Allt avgjordes i den tredje perioden. Efter nio minuter kvitterade Marcus Sylvegård hemmalagets ledning efter ett misstag från Simon Bertilsson.

Avgjorde sent

Sedan tryckte skåningarna på för ett ledningsmål och skapade flera klara lägen, men Jussi Oliknuora svarade för några riktigt bra räddningar.

– Det är bara att fortsätta, vi kan inte lägga oss ner och dö, säger Marcus Sylvegård.

Men med knappt fem minuter kvar kunde Dmytro Timashov förlösa en spänd hemmapublik då han sköt in 2–1.

Och med två minuter kvar kunde Oscar Eklind göra 3–1 i tom bur. Sedermera blev det 4–1.

– Vi behövde tre poäng. Det här är idrott när den är som finast. Det är mycket som står på spel och det är mycket som står på spel varje match. Men självklart skulle vi vilja vara högre upp i tabellen, säger målvakten Jussi Olkinuora.

Filmning

Förutom att Timashov blev matchhjälte åkte han i slutminuterna ut två minuter för filmning. Efteråt var han allt annat än nöjd med domslutet.

– Jag tycker det är ett skämt, men det är domaren som dömer. Vi kämpar på.

HV71 vann också sin match, mot Örebro, och den stenhårda striden om att undvika kval fortsätter.

– Vi vet om situationen. Vi måste vinna, avslutar Dmytro Timashov.