Dagens namn: Nils

Omgång 1

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-29

Hammarby-AIK 4-5 (0–2, 3–3, 1–0)

Första perioden: 0–1 (10.51) Tobias Tschöp (Magnus Eklof) spel fem mot fyra, 0–2 (13.23) Jonas Westerling (Martin Fjällby) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (1.42) Tobias Tschöp (Martin Fjällby), 0–4 (2.16) David Bornhammar (Magnus Eklof), 1–4 (4.24) Dan Tryborn (Joakim Ohlsson), 2–4 (11.39) Stefan Töyrä (Brian Phinney), 2–5 (14.46) Joakim Millqvist (Sami Pitkänen) spel fem mot fyra, 3–5 (18.18) Linus Persson (Anders Strandberg).

Tredje perioden: 4–5 (2.51) Liam Lindström (Joakim Ohlsson, Dan Tryborn).

Skott: 22–32 (6–12, 8–12, 8–8).

Utv, Hammarby: 7x2. AIK: 5x2, 1x10.

Domare: Tomas Thorsbrink, Upplands-Väsby.

Publik: 3103.

Matchen: AIK såg ut att dödat spänningen när laget satte 3–0 och 4–0 direkt i andra perioden. Men Hammarby vaknade och gjorde match av det. AIK lyckades dock hålla undan, trots att Hammarby tog ut målvakten och pressade på slutet.

Arboga-Västerås 1-5 (0–2, 0–3, 1–0)

Första perioden: 0–1 (11.29) Fredrik Nilsson (Peter Popovic), 0–2 (12.33) Mattias Lööf (Patrik Juhlin).

Andra perioden: 0–3 (4.08) Niklas Lihagen (Daniel Grillfors, Fredrik Johansson) spel fem mot fyra, 0–4 (8.41) Fredrik Johansson (Niklas Lihagen, Daniel Grillfors) spel fem mot fyra, 0–5 (12.08) Marcus Söderkvist (Tobias Lundqvist, Fredrik Nilsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–5 (9.35) Alexander Semjonovs (Fredrik Vestberg, Martin Klintberg) spel fem mot fyra.

Skott: 28–25 (7–5, 6–12, 15–8).

Utv, Arboga: 12x2. Västerås: 11x2, 1x10.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1700.

Matchen: I skadade förstemålvakten Fredrik ”Grizzly” Erikssons frånvaro klev Erik Ersberg in i Västeråsmålet – och storspelade. VIK vann med 5–1 – trots att Arboga vann skotten med 28–25.

Almtuna-Björklöven 2-1 (0–0, 1–0, 1–1)

Andra perioden: 1–0 (2.51) Marcus Jonasén (Anders Bastiansen, Kristoffer Jobs).

Tredje perioden: 2–0 (4.27) Mikael Hammarström (Johan Berggren, Per Fernhall), 2–1 (5.57) Mats Lavander (Erik Forssell, Andreas Lindahl).

Skott: 26–22 (6–11, 13–5, 7–6).

Utv, Almtuna: 6x2. Björklöven: 4x2.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 1585.

Matchen: Ett premiärnervöst Almtuna inledde darrigt, men i andra perioden släppte både nervknutarna och målskyttet. Marcus Joansén och Mikael Hammarström fixade en ointaglig ledning.

Malmö-Nyköping 3-0 (0–0, 2–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (4.30) Andre Savage (Markus Matthiasson) spel fyra mot fem, 2–0 (11.37) Marcus Olsson (Nicklas Jadeland).

Tredje perioden: 3–0 (6.28) Kim Staal spel fem mot fyra.

Skott: 38–33 (12–11, 17–12, 9–10).

Utv, Malmö: 7x2. Nyköping: 7x2, 1x10.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 2743.

Matchen: Malmös målvakt Corey Hirsch spikade igen och motade alla 33 skott. Framåt fanns heller inget att anmärka på. När Kim Staal satte 3–0 sex minuter in i tredje perioden dödades spänningen. Nyköping stod upp bra, men räckte inte till.

Halmstad-Nybro 5-3 (1–1, 2–0, 2–2)

Första perioden: 0–1 (8.12) Jonny Ågren (Jens Svensson) spel fem mot fyra, 1–1 (13.07) Fredrik Håkansson (Johan Carlsson).

Andra perioden: 2–1 (2.12) Henric Persson (Niklas Söderström, Patrik Ahlstrand), 3–1 (6.28) Fredrik Håkansson (Johan Carlsson).

Tredje perioden: 4–1 (2.06) Patrik Ahlstrand (Fredrik Håkansson, Niklas Söderström), 4–2 (7.07) Tobias Forss (Peter Rylander), 4–3 (8.40) Peter Rylander, 5–3 (18.28) Johan Carlsson (Fredrik Håkansson) mål i tom kasse.

Skott: 19–28 (6–7, 6–11, 7–10).

Utv, Halmstad: 7x2. Nybro: 4x2, 2x10.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1270.

Matchen: Möte mellan två tippade bottenlag. Nybro vann skotten med 28–19 – men Halmstad gjorde målen. Stor matchvinnare blev Fredrik Håkansson som låg bakom det mesta och noterades för två mål och ett assist.

Växjö-Oskarshamn 2-2 (0–0, 2–1, 0–1, 0–0)

Andra perioden: 1–0 (1.22) Christian Jacobsson (Torsten Yngvesson, Johan Ejdepalm) spel fem mot tre, 1–1 (3.23) Fredric Jaensson (Magnus Eriksson, Dominic Forget) spel fem mot fyra, 2–1 (14.43) Peter Messa (Martin Romö).

Tredje perioden: 2–2 (10.55) Fredrik Jonsson (Aki Tuominen).

Skott: 36–31 (10–12, 14–11, 9–6, 3–2).

Utv, Växjö: 13x2. Oskarshamn: 10x2.

Domare: Tobias Stenström, Göteborg.

Publik: 3225.

Matchen: Tätt, tufft Smålandsderby – där lagen fick dela på poängen. Peter Messas 2–1-mål för Växjö såg ut att bli avgörande – men Fredrik Jonsson lyckades trycka in kvitteringen för Oskarshamn i tredje perioden. Förlängningen blev mållös.

Rögle-Bofors 2-1 (1–1, 1–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (3.44) Jens Olsson (Kristoffer Näslund, Sebastian Lauritzen) spel fem mot fyra, 1–1 (5.12) Jacob Johansson (Daniel Åhsberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (11.34) Kenny Jönsson (Jacob Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 23–19 (6–4, 13–6, 4–9).

Utv, Rögle: 7x2. Bofors: 8x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 2883.

Matchen: Kenny Jönsson avgjorde med ett höstlöv från blålinjen. Men det hamnade i skymundan av ett rallarslagsmål i slutsekunderna. Daniel Wessner och Sebastian Lauritzen i Bofors och Mikael Gath och Niklas Karmhag i Rögle kastade handskarna och fick matchstraff.

Sundsvall-Skellefteå 1-4 (1–1, 0–3, 0–0)

Första perioden: 0–1 (12.48) Jeremiah McCarthy (Pontus Petterström), 1–1 (18.33) Tobias Renlund (Tony Westerlund).

Andra perioden: 1–2 (0.16) Magnus Wernblom (Anders Söderberg) spel fem mot fyra, 1–3 (6.37) Fredrik Lindgren, 1–4 (16.54) Anders Söderberg (Fredrik Öberg).

Skott: 30–31 (13–11, 5–12, 12–8).

Utv, Sundsvall: 7x2, 1x10. Skellefteå: 9x2.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 1682.

Matchen: Skellefteå gjorde en dag på jobbet – och stämplade ut med tre poäng. Efter en oavgjord förstaperiod avgjorde Skellefteå i mittakten. Mål av Magnus Wernblom, Fredrik Lindgren och Anders Söderberg dödade spänningen inför sista perioden.