Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-03

Storspelade när Phoenix slog Ersbergs Los Angeles

Mikael Tellqvist i Phoenix storspelade i natt och knäckte Erik Ersbergs Los Angeles.

Mikael Tellqvist är den hetaste svenska målvakten i NHL just nu.

I natt vann ha svenskduellen med Erik Ersberg när Phoenix Coyotes besegrade Los Angeles Kings med 4-2.

Mikael Tellqvist spelar sitt livs hockey i NHL just nu. I natt stoppade han 32 av 34 skott mot Los Angeles. Därmed har han vunnit sina tre senaste starter och stoppat 127 av 133 skott i sina fyra senaste matcher.

Oscar Möller var en av de Kingsspelare som lyckades överlista Tellqvist. 19-åringens femte mål för säsongen kom under ett numerärt överläge halvvägs in i den andra perioden och betydde 2-1 för Los Angeles Kings. Två mål inom loppet av fyra minuter från Phoenixs ryss Enver Lisins klubba i tredje perioden vände dock på steken.

Erik Ersberg stoppade 22 av 25 skott innan han från båset fick se tjecken Martin Hanzal gör ett fjärde Phoenixmål i tom kasse.

Nicklas Bäckström svarade för ett mål och en assist när Washington Capitals föll med 3-5 mot Florida Panthers. Målet, hans sjätte för säsongen, var ett passningsförsök som styrdes i mål via Floridabacken Jay Bouwmeesters skridsko och betydde 1-0.

Capitals 1-0-ledning höll perioden ut. Efter pausen föll laget dock ihop helt och hållet. Tre raka Floridamål inom loppet av mindre än sex minuter avgjorde matchen.

– Vi gjorde ett fruktansvärt dåligt jobb. Vi måste vara beredda att spela från början, det var vi inte nu, säger ”Bäckis” till AP.

Johan Hedberg fick plocka ut fyra puckar ut nätet när Atlanta Thrashers föll med 4-5 mot Montréal Canadiens.

Atlanta låg under med 0-3 efter två perioder innan tre raka mål inom loppet av en minut i slutperioden utjämnade matchen. Montréal tog sig dock samman och Andrej Kostitsyn sköt 4-3 innan Robert Lang gjorde 5-3 sedan Hedberg lämnat isen för en extra utespelare.

– Det krossar mitt hjärta, mer än någonting annat. Det är hårt för laget, säger Atlantas coach John Anderson till AP efter att ha ansett att hans spelare förtjänade bättre.