Dagens namn: Brynolf

Öhlund straffhjälte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

HJÄLTE Mattias Öhlund avgjorde matchen med sitt straffmål på Anaheims schweizare i mål, Jonas Hiller.

Ett mål under ordinarie matchtid, men viktigast av allt: ett matchavgörande straffmål. Mattias Öhlund fick slut på en match som såg ut att vara för evigt när Vancouver slog Anaheim med 7-6.

Allhelgonahelgen har startat. I Anaheim fick hemmalaget Ducks coach Randy Carlyle och Vancouver Canucks dito Alain Vigneault uppleva en riktigt skräckfylld afton. Drabbningen mellan lagen saknade försvarsspel, men bjöd på desto mer dramatik.

Det var bara 57 sekunder kvar på klockan i den tredje perioden när Anaheims gigant för kvällen, forwarden Corey Perry, lyfte in 6-6-kvitteringen och förde matchen till förlängning.

Efter en mållös sådan fick matchen avgöras på straffar. Där började målvakterna Jonas Hiller, Anaheim, och Roberto Luongo, Vancouver, plötsligt hålla tätt. Målvaktsduon släppte bara in varsin puck på 12 straffomgångar innan avgörandet slutligen kom.

Och det var en svensk som gav Vancouver segern. Mattias Öhlund sköt ett rappt handledsskott alldeles under Jonas Hillers ribba och fick iklä sig rollen som matchvinnare.

Öhlund hade tidigare i matchen skjutit sitt andra mål för säsongen när han satte Vancouvers 4-2-mål under ett powerplay i den andra perioden.

Trots att det blev en riktigt målrik affär lämnade tvillingarna Daniel och Henrik Sedin isen utan några poäng. Duon, som matchas med Mason Raymond, raderades ut av Anaheims defensivt starka tredjekedja med Samuel Påhlsson i spetsen.

Poängbäst på isen var tidigare nämnde Corey Perry, som svarade för ett mål och fyra assist. Hans fem poäng tangerar därmed det klubbrekord som kedjekamraten Ryan Getzlaf tangerade i mötet med Detroit Red Wings natten mot torsdag.

I Anaheim är Teemu Selänne också fortsatt het. Finländaren gjorde två mål och två assist i natt efter att ha gjort ett hattrick mot Detroit senast.

Svensklaget Dallas Stars fortsätter att förlora. I natt blev det tunga 2-5 mot Chicago Blackhawks. Loui Eriksson inledde målskyttet för Dallas med sitt femte mål för säsongen. Men innan den första perioden var till ända hade hemmalaget Chicago gått ikapp och om.

Fjolårets bästa rookie i NHL, Patrick Kane, svarade för ett mål och två assist för Blackhawks.

För Fabian Brunnström går det allt tyngre. Föregående match hade rookieforwarden bara tre minuters speltid. Nu fick han närmare elva, men lyckades varken komma med i poängprotokollet eller skjuta några skott på mål.

Dallas saknar sedan tidigare Joel Lundqvist, som förväntas bli borta en dryg månad med en fraktur i ena axeln.