Dagens namn: Brynolf

Succékedjan återförenad – då lossnade det för Loui

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-24

Loui Eriksson och Mike Ribeiro firar.

Dallas Stars återförenade sin tidigare förstakedja. Det gynnade Loui Eriksson. 23-åringen gjorde två av lagets mål i 5-3-segern över New York Islanders.

0-5-förlusten mot New Jersey Devils natten mot torsdag sved. Inför uppföljaren mot Islanders i natt valde Dallascoachen Dave Tippett att vaska om i sina kedjor. Det slutade med att Loui Eriksson återförenades med centern Mike Ribeiro och lagkaptenen Brenden Morrow i lagets förstakedja.

Ett genidrag, skulle det visa sig.

Trion svarade för nio poäng, varav Ribeiro gjorde fem (1+4), i Nassau Coliseum.

– Saker och ting gick inte så bra tidigare och det var ganska frustrerande. Det kändes bra att vi fick spela tillsammans igen, säger Brenden Morrow till AP.

Loui Eriksson gjorde bägge sina mål, hans andra och tredje för säsongen, i den första perioden. Det första betydde 1-0 och tillkom efter en styrning på Mike Ribeiros skottpassning i powerplay. 3-0 signerades också av den före Frölundaforwarden sedan Ribeiro snappat upp ett felpass i anfallszonen och friställt svensken framför mål.

Fabian Brunnström lämnade isen poänglös, men spelade bara 9.15. Loui Eriksson hade å sin sida över 20 minuters istid. Joel Lundqvist och Nicklas Grossman fanns också på isen för Dallas.

Henrik Tallinders första poäng för säsongen visade sig bli viktig. Buffalobackens framspelning till Derek Roy avgjorde bortamötet med Minnesota Wild.

29-åringen gav sig ut på en ovanlig förekommande offensiv utflykt och spelade in pucken framför kassen, där Roy forcerade in 4-3-målet, 44 sekunder in i förlängningen.

Buffalo, som vunnit sex av sju matcher hittills, hade innan förlängningen vänt ett 1-3-underläge till 3-3 sent i den tredje perioden.

Ett av målen prickades in av lagets österrikiske målkung Thomas Vanek, som är bäst i NHL med sin åtta fullträffar hittills.

Carolina Hurricanes svenske back Niclas Wallin har inlett säsongen på ett ypperligt sätt. I natt tog det dock stopp när laget tappade 1-0 till 1-4 mot Pittsburgh Penguins. Wallin satt utvisad när Sidney Crosby kvitterade Carolinas ledning i den tredje perioden. Därefter föll ytterligare två snabba Pittsburghmål innan Jevgenij Malkin avslutade målskyttet i tom målbur, 51 sekunder före slutet.

Nashville Predators förlorade hemmamötet mot Calgary Flames med 3-5. Förlusten kom utan Patric Hörnqvist på isen. Rookieforwarden fick finna sig i att bli petad för första gången under sin rookiesäsong.

Lagkaptenen Jarome Iginla gjorde tre av målen för sitt Calgary.