Rysk målglädje medan Finlands målvakt Niklas Bäckström deppar i bakgrunden.

Klapp klapp – sedan var Ryssland klart för final.

Finland besegrades med vackra mål av bästa märke.

Ryssland är känt för sitt klapp klapp-spel. Och dagens upplaga behöver knappast skämmas.

När Ryssland i kväll besegrade Finland med 4–0 svarade det ryska laget för två mål som KLM-kedjan med Krutov, Larionov och Makarov knappast skulle ha gjort bättre på sin tid.

Två drömmål

I spel fyra mot fem iscensatte Ryssland en blixtsnabb kontring och kom i ett tre mot en-läge. Sergej Fedorov, Alexander Semin och Alexander Ovetjkin klapp klapp-spelade mellan varandra innan den förstnämnda kunde lägga in pucken i tom kasse.

I början av den andra perioden var det dags för en ny kontring – och en ny uppvisning. Sergej Zinoviev spelade till Andrej Markov som vidarebefordrade till Danis Zaripov. Finske målvakten Niklas Bäckström var helt överspelad och Zaripov kunde inte undgå att göra mål.

Nabokov omutlig

Olli Jokinen fick sedan det bästa läget att reducera, men målvakten Jevgenij Nabokov räddade. Den ryske keepern räddade Finlands samtliga 23 skott.

I stället kunde Alexej Morozov snärta in 3–0 i power play – efter att Finland för andra gången på tre minuter visats ut på grund av för många spelare på isen. Och med två minuter kvar la Maxim Susjinskij in 4–0 i tom kasse efter att Finland plockat ut målvakten och satsat på sex utespelare.