Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-03

Hedberg: ”Visar väldig karaktär”

Atlantas Johan Hedberg tvingas konstatera att Islanders Jeff Tambellinis skott går in.

NEW YORK. Det var vilda västern-fest på Long Island i natt.

Atlanta låg under med både 3-0 och 5-2 mot Islanders, men lyckades ändå knipa en poäng till sist.

– Vi har det motigt, men visar väldig karaktär när vi kommer tillbaka, säger Johan Hedberg efter strafförlusten.

NHL

Mötet mellan New York Islanders och Atlanta Thrashers såg ut att vara över redan efter en period. Hemmalaget vann då skotten med 17–5 och tog en klar 3–0-ledning.

Andra akten såg inledningsvis inte mycket bättre ut. Maxim Afinogenov lyckades visserligen reducera efter bara 50 sekunder, men momentet därpå gjorde Trent Hunter 4–1.

Samma mönster upprepades några minuter senare. Afinogenov gjorde ett nytt mål, bara för att få se unge Josh Bailey öka på till 5–2.

Förlust på straffar

Men sedan kom Thrashers igång på allvar. Via mål av Nik Antropov, Rich Peverley och – i mitten av slutakten – superstjärnan Ilia Kovatjuk lyckades man till sist jämna ut.

Till sist blev det ändå förlust på straffar, sedan bland andra just Kovaltjuk missat, men ligger man under med både 3–0, 4–1 och 5–2 är det ju en framgång att alls få poäng.

– Vi visar stark karaktär som kommer igen, säger svenske målvakten Johan Hedberg till AP.

– Men vi har haft det tungt ett tag och hade det ikväll också. Vi begår misstag som skadar oss hela tiden.

Tobias Enström gjorde dock en ny stormatch, assisterade till två baljor och hamnade trots de många baklängesmålen på 2 i plus/minusstatistiken.