Dagens namn: Nils

Bergfors smakstart: avgjorde i debuten

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-07

NEW YORK. Niclas Bergfors har fått en drömstart i Atlanta.

Det var den svenske rookien som avgjorde när Atlanta i natt slog Florida med 4-2.

– Underbart. Det betyder mycket, säger han.

Det är bara ett par dygn sedan New Jersey-svenskarna Niclas Bergfors och Johnny Oduya fick chockbeskedet att de trejdats till Atlanta.

Men de tycks redan ha acklimatiserat sig alldeles utmärkt.

Gick in och avgjorde

I första matchen inför de nya fansen i Philips Arena gick Bergfors alltså in och avgjorde.

Ställningen var 2-2 när den 22-årige sörmlänningen knappt fem minuter från slutet fick tag i pucken i anfallszonen och smällde in den mellan Florida-målvakten Tomas Vokouns ben.

– Det är en månad sedan jag senast gjorde mål, så jag är verkligen glad. Det behövdes, säger Bergfors.

”Väldigt påpassligt”

Till slut satte också unge backen Evander Kane 4-2 i tom kasse, men det var lagets nye svenske forward som avgjorde och det var han som fick coachen John Anderson att jubla.

– Det var väldigt påpassligt. Jag sa redan i andra perioden åt honom att han inte skulle vara rädd för att bli hjälte. Och tänka sig. Det var ett utmärkt skott, säger han.

Även Johnny Oduya svarade för en fin insats och utsågs till matchens tredje stjärna.