Dagens namn: Stella, Estelle

”Djävligt härligt så här inför jul”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-12

Frölunda bröt tillfälligt sin mörka bortatrend – besegrade Skellefteå

Efter fyra raka övertidsmatcher blev det en fullpoängare för Frölunda i sista elitserieomgången före juluppehållet, seger borta mot Skellefteå med 5–3.

– Djävligt härligt så här inför jul, säger Frölundas Fredrik Pettersson.

Han visade landslagsklass och producerade ett mål och två assist. Uttagen till Tre Kronor är han inte denna gång, det är däremot klubbkompisen Joel Lundqvist (ett mål, ett assist) som såg rask och pigg ut, formkurvan pekar upp.

Och på kuppen passerade Göteborgarna Skellefteå i tabellen.

”Vi krigade enormt”

– Vi har många kryss bakom oss, men nu krigade vi enormt och hade mycket energi, säger Ulf Dahlén, nöjd tränare i Frölunda.

De handlade om två lag som visade segervilja, rivig match med högt tempo.

Fredrik Petterson medger att Frölunda hade lite flyt i vissa kritiska lägen, särskilt i sista perioden då Skellefteå hade flera puckar på väg in. Men som helhet gav insatsen mersmak.

Viklund bjussade på hockeykonst

– Vi spelar tätare än tidigare, gör inte lika många enkla misstag och får bättre kontakt mellan lagdelarna, säger Fredrik Pettersson.

Förre Skellefteåspelaren Tobias Viklund stod för häftigaste grejen i första perioden. I boxplay, efter en åkning över hela rinken, fick Frölundabacken med sig pucken bakom motståndarkassen, med ett par slappa motståndare i hasorna vände han in framför mål och lyckades vispa in trissan bakom Andreas Hadelöv.

Frölunda hade rappare och säkrare passningsspel. Skellefteås försvarsspel, som under hösten var mycket bra, verkade nu glest och ostrukturerat. Att det stod 3–1 till Frölunda efter den andra perioden var helt på sin plats.

Välkommet uppehåll för Saik

Länge har spelet gnisslat, Skellefteå verkar behöva julvilan. Lagets tredje period var det inget fel på, förutom en ytterst kort sekvens. Trycket mot Johan Holmqvist i Frölundakassen var stundtals gastkramande, där var hemmalaget värt ett bättre öde. Men så drogs rullgardinen ned i mitten av perioden. Matchen avgjordes då gästerna satte två puckar på sju sekunder genom Fredrik Pettersson och Niklas Andersson