Publicerad 2014-12-13

23 skott, tre mål – och 3–0-segern var klar.

AIK är på vinnarspåret igen efter en superperiod.

Efter två raka förluster släppte allt i mittperioden hemma mot Mora.

Matchen mellan AIK och Mora gick till första pausvilan med ett mållöst resultat.

Sedan exploderade hemmalaget.

AIK kom ut till mittperioden och i det närmaste asfalterade Dala-laget, sköt 23 skott på mål och fick utdelning tre gånger.

Först sköt Robin Kovacs in ledningsmålet åtta minuter in i perioden och sedan rullade det på med mål av Michael Lindqvist och Johan Andersson.

Och det överläget tappade aldrig AIK.

Den tredje perioden kom snarare att präglas av utvisningar. Hela sju tvåminutersutvisningar delades ut i perioden innan Moras Christopher Fish och AIK:s Jonathan Andersson rök ihop i ett slagsmål.

Båda fick matchstraff.

Segern innebär att AIK närmar sig lagen kring playoff-strecket samtidigt som Mora tappar på serieledaren Malmö, men Dala-laget är fortfarande kvar på tredjeplatsen i den hockeyallsvenska tabellen.

Björklöven svarade för en mäktig vändning borta mot Asplöven. Umeå-laget var i underläge med 1–4 inför den tredje perioden och allt såg egentligen hopplöst ut. Men då sköt "Löven" tre snabba mål, upp till 4–4, tog matchen till förlängning och där avgjorde Lucas Sandström.

Malmö rycker i tabelltoppen och är nu sex poäng före tvåan Karlskrona. Skånelaget skaffade sig en 3–0-ledning hemma mot Timrå, men efter en svag mittperiod bjöds gästerna in i matchen med två mål. Men närmare än så kom inte Timrå utan Malmö tog femte segern på sex matcher och vann eftermiddagens möte med 4–2.

Likt AIK hade även Karlskoga en lyckosam andraperiod och gick från ett mållöst resultat till 3–0-ledning. Det resultatet kunde laget tryggt bevaka matchen ut och vann till slut med 4–1 mot Karlskrona på hemmaplan.

Södertälje har det tufft i botten. Hemma mot Almtuna hamnade SSK i 0–3-underläge inför den tredjeperioden, men mer än ett tröstmål orkade inte laget göra utan föll med 1–3.