Publicerad 2017-03-10

Erik Karlsson hjälte igen

TAMPA. Först kvitterade han i tredje perioden, sedan avgjorde han på övertid.

Japp, det var Erik Karlssons show i Arizona i natt.

–  Det finns ingen bättre. Han är guld, säger Ottawa-coachen Guy Boucher om sin svenske backstjärna efter 3-2-segern.

Erik Karlsson har stått för många oförglömliga insatser under sin gloriösa NHL-karriär, men den i Gila River arena i Glendale i Arizona i natt var verkligen något extra.

Först assisterade han, tillsammans med landsmannen Fredrik Claesson, till Jean-Gabriel Pageaus 1-1-mål i mitten av perioden.

Sedan hamnande i Senators likafullt i ett underläge som stod sig långt in i tredje perioden.

Då tog ”EK65” verkligen över showen.

Han kvitterade när drygt sju minuter återstod – och sedan hann övertidsperioden inte mer än börja förrän han kom loss i ett friläge och avgjorde hela tillställningen.

”Killen är guld”

– Vi skapade mycket chanser hela matchen, fortsatte på samma sätt i övertiden och fick första läget där. Det avgjorde, säger han på sedvanligt försiktigt sätt till TSN.

Coachen Guy Boucher är mer frispråkig om vilken magnifik artist lilla  Landsbro i Småland gett världen.

– Jag ser mig omkring och kan inte hitta någon som är bättre. Det är helt otroligt. Han gör allt. Killen är guld, i alla aspekter som finns, slår han fast.

Eftersom Montreal samtidigt blev krossade med 5-0 borta mot Calgary är Ottawa nu bara två poäng efter rivalen i toppen av Atlantic-divisionen.

Och de har två matcher färre spelade.

Toronto tog en blytung seger i jakten på slutspelsplats mot Philadelphia – en av de främsta rivalerna i racet.

Och William Nylander hade stor del i triumfen.

Han prickade in sitt artonde mål för säsongen, medelst ett sylvasst skott från högerkanten i ett powerplay knappa 14 minuter in i första perioden.

– Jag såg att det fanns en lucka högt upp så jag försökte få dit pucken. Om jag missat hade Flyers fått en väldigt bra chans, så jag hade tur, säger den 20-årige rookien till nhl.com.

Calle Järnkrok och HV 71-bekante schweizaren Kevin Fiala gjorde varsitt mål i Nashvilles bortamöte med LA Kings, men tyvärr för deras del.

Det var ”nyförvärvet” Jarome Iginlas kväll i Staples Center.

Han gjorde ett powerplay-mål i första perioden – sitt första för Kings sedan trejden från Colorado – och satte sedan avgörande 3-2 på övertid.