Linköping rasade ihop mot Växjö

Släppte in två i slutet

Publicerad 2023-03-07

Linköping såg ut att gå mot en tung seger borta mot Växjö.

Då rasade man ihop i slutskedet, förlorade med 1–2 och drömmen om slutspel är borta.

– De här två sista baljorna svider något fruktansvärt, säger Linköpings tränare Klas Östman.

Linköping hade inför mötet med Växjö rasat ihop fullständigt.

Fem raka förluster och helt plötsligt fanns det en risk att östgötarna skulle kunna hamna på negativ kvalplats. Med två omgångar kvar låg man nämligen endast fem poäng före Brynäs och HV71.

Under lång tid mot Växjö såg det dock ut som att mardrömssviten skulle brytas.

19-årige Mattias Hävelid pricksköt in 1–0 i andra perioden och den ledningen stod sig länge och väl.

Men med fyra minuter kvar sköt Lukas Bengtsson in kvitteringen och bara minuten senare satte Glenn Gustafsson 2–1 till hemmalaget.

Säkrade kontraktet

1–2-förlusten gör att LHC nu har fyra poäng upp till Luleå på slutspelsplats och därmed hamnar man i ingenmansland. Kontraktet är dock säkrat då avståndet ner till Brynäs, som förlorade mot Timrå, är fem poäng.

För Växjö innebär det att man har kopplat greppet om seriesegern. Då Skellefteå förlorade mot HV71 har Växjö nu ett försprång på tre poäng.