PRAG. New York Rangers vann NHL-premiären i Prag med 2–1.

Och Markus Näslund gjorde det historiska första målet för NHL-säsongen 2008/09.

Hans första i en tävlingsmatch för New York Rangers.

Men Markus kunde ha gjort två, tre mål till om han haft marginalerna med sig.

Han var ändå nöjd med debuten efteråt.

– Ja, det viktigaste var ju att vi vann matchen. Att jag sedan fick göra mål också var extra kul, säger Markus.

– Jag skapade en hel del chanser och jag tyckte jag växte in i nya kedjan ju längre matchen gick.

Markus spelade i Rangers nya superkedja med Chris Drury och Scott Gomez som kedjekompisar.

Markus Näslunds debut för nya klubben Rangers måste ändå stavas succé.

Ingen skapade så många målchanser som svensken.

Han hade både stolpskott och puckar som låg och dansade på mållinjen.

Matchen hade varit mållös i nästan två perioder då Näslunds befriande premiärmål äntligen kom.

Då hade han redan haft två jättelägen i matchen, bland annat då han ensam tog sig förbi tre Tampaspelare, drog målvakten och la pucken i utsidan av stolpen.

Målet efter 18.09 i andra perioden kom sedan Scott Gomez lagt en fin passning till Näslund på högerkanten.

Hans handledsskott touchade en täckande Tampa-klubba och ställde målvakten Mike Smith.

Men Rangers fick inte ha ledningen särskilt länge.

Efter 3.58 i tredje perioden sprack Henrik Lundqvists nolla, då Martin St Louis rundade ryske Rangers-backen Dimitri Kalinin och sprätte upp 1–1 med en backhand i Henkes vänstra kryss.

Det såg inte helt ottagbart ut och Henrik gick ner lite för lågt vid stolpen och lämnade krysset öppet.

– Men jag gick på en passning i det läget. Killen på andra sidan skrek och jag trodde han skulle passa. Men jag gick ner alldeles för tidigt. Annars tyckte jag att jag fick en bra start. De hade många frilägen i början av matchen.

Efter 6.26 i tredje hade Näslund ett jätteläge att ge Rangers ledningen, då han höll på att tråckla in en retur vid Mike Smiths vänstra stolpe. Men svensken hade inte millimetrarna med sig.

Henrik Lundqvist tog revansch på sig själv när han nöp ett skott från Tampas rookiestjärna Steven Stamkos.

Stamkos var helt fri, sköt och Henke tog pucken klockrent i plocken.

– Ja, den satt skönt, säger han.

Amerikanen Brandon Dubinsky avgjorde matchen med Rangers segermål med 5.17 kvar att spela.

Ett skott som smet in mellan benen på Mike Smith.

Rangers seger var mycket välförtjänt.

De vann skotten med hela 41–21.

Det säger det mesta.

Markus Näslund utsågs också till matchens andra stjärna och Henke som den tredje.

Förstaplatsen tog segerskytten Brandon Dubinsky.

Det var inte direkt så det kokade på läktarna i Prag, som det skulle ha gjort om Jaromir Jagr spelat kvar i Rangers. Det var ju därför New York Rangers valdes som ett av lagen i Prag, men Jagr valde att flytta till Ryssland i somras.