Men resultatet blev det samma – ny förlust

Brynäs föll mot Färjestad med 4–2 och inkasserade tredje raka nederlaget.

Brynäscoachen Leif Boork har fått mycket kritik för sitt kontroversiella val att låta den rekordstora truppen rotera, spela på kort manskap i matcherna och låta många spelare vila.

I kväll vände Boork helt om – och mönstrade 20 utespelare fördelat på sex backar och 14 forwards. Han rullade inledningsvis runt på tre backpar och fyra kedjor och vilade Johannes Salmonsson och stjärnan Ove Molin.

Hur det gick? Brynäs förlorade och inkasserade sin tredje raka förlust.

– Jag tycker att vi skapade tillräckligt mycket för att få poäng med oss. Det var i alla fall klart bättre än sist, säger Boork till ppv.

Brynäs hade power play i början av matchen – men det var Färjestad som gjorde första målet. Daniel Johanssons klubba gick av när han skulle skjuta och Esa Pirnes kontrade in 1–0.

Andra perioden blev svängig. Brynäs kvitterade två omgångar om, men Mikael Johansson såg till att Färjestad ledde med 3–2 inför sista perioden. Johansson var inne i omklädningsrummet och plåstrades om och direkt han kom ut på isen satte han pucken i nät.

Leif Boork matchade i tredje perioden Ove Molin i power play och lät även Johannes Salmonsson spela, men Brynäs förmådde inte kvittera.

– Vi gör en ganska bra match, men förivrar oss litegrann i offensiven. Sen har vi inte kraft att vända tillbaka, säger Boork.

Färjestad höll undan och för debuterande målvakten Jonas Gustavsson blev det en lyckad premiär med seger.

– Vi vann rättvist, säger Färjestads lagkapten Jörgen Jönsson till ppv.