San José–Ottawa 3-2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-06

(0-0, 0-1, 2-1, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (11.23) Jason Spezza 26 (Dany Heatley, Chris Kelly).

Tredje perioden: 1-1 (0.58) Patrick Marleau 12 (Brian Campbell, Craig Rivet) spel fem mot fyra, 1-2 (12.50) Jason Spezza 27 (Cory Stillman, Andrej Meszaros) spel fem mot fyra, 2-2 (17.16) Jonathan Cheechoo 21 (Joe Thornton, Milan Michalek).

Övertid: 3-2 (3.05) Patrick Marleau 13 (Douglas Murray, Joe Pavelski).

Skott: 30-19 (7-8, 11-5 11-5, 1-1).

Utvisningar, San José: 4 x 2 min. Ottawa: 3 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter:

San José: Evgeni Nabokov 89,5 % istid 63.05 (17 räddningar).

Ottawa: Martin Gerber 90 % istid 62.57 (27 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Douglas Murray, b, San José 0, 1, 1, 0, 0, 20.32

Matchen: Ett Ottawa utan en revbensskadad Daniel Alfredsson fick återigen se sig besegrat på sin Kalifornien-turné. San José tog en övertygande 3-2-seger efter att utskällde lagkaptenen Patrick Marleau avgjort med två mål.

29-årige Marleau har inte alls presterat enligt förväntningarna den här säsongen och många trodde att Sharks skulle försöka göra sig av med centern inför trading deadline. Efter nattens insats kan kanadensaren dock ha fått en knuff i rätt riktning.

Sharks svenske back Douglas Murray fick en assist på Marleaus segermål. Skön revansch för ”Dogge”, som blev av med pucken alldeles innan Jason Spezza gav Ottawa ledningen i andra perioden.

Ottawa har nu förlorat tre av fyra matcher sedan general managern Bryan Murray sparkade coachen John Paddock och ersatte honom med sig själv.

Chicago–Anaheim 3-0

(1-0, 0-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (7.07) Dustin Byfuglien 15 (Cam Barker, Pat Kane) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-0 (9.01) Cam Barker 4 (Pat Kane, Dustin Byfuglien) spel fem mot fyra, 3-0 (18.29) Patrick Sharp 33 (Brent Seabrook) mål i tom kasse.

Skott: 28-19 (14-3, 5-8 9-4).

Utvisningar, Chicago: 6 x 2 min, 2 x 5 min, 2 x 10 min, 1 matchstraff. Anaheim: 12 x 2 min, 3 x 5 min, 3 x 10 min, 1 matchstraff.

Publik: 16 666 (i United Center).

Målvakter:

Chicago: Corey Crawford 100 % istid 59.57 (19 räddningar).

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 92,6 % istid 57.31 (25 räddningar).

Niklas Hjalmarsson, b, Chicago 0, 0, 0, 0, 0, 9.47

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 0, 0, 0, 16.57

Matchen: Corey Crawford fick en utmärkt start på säsongen. I sin allra första start för Chicago Blackhawks i år nollade 23-åringen självaste Stanley Cup-mästarna Anaheim Ducks, som kom till spel med blott en förlust på sina tolv senaste matcher.

Crawford kallades upp från AHL för en kort tid sedan för att ersätta ryggskadade Nikolai Khabibulin. När han nu fick chansen på allvar tog han den utan omsvep.

Chicago kunde utnyttja Anaheims för kvällen hemska disciplin för att ta segern. Powerplay-mål från backduon Dustin Byfuglien och Cam Barker gav hemmalaget det övertag man behövde för att ro iland tvåpoängaren.

Anaheim drog på sig 67 utvisningsminuter. Av dessa gjorde George Parros sig skyldig till 19 när han överföll Chicagos Ben Eager i slutminuten av den första perioden.

Chicago är efter segern fyra poäng från en slutspelsplats i Western conference.

Dallas–Phoenix 1-2

(0-1, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (9.26) Peter Mueller 20 (Joel Perreult, Zbynek Michalek).

Andra perioden: 0-2 (0.59) Shane Doan 21 (Radim Vrbata, Ed Jovanovski), 1-2 (17.38) Brad Winchester 1 (Toby Petersen, Stu Barnes).

Skott: 21-16 (9-6, 7-6, 5-3).

Utvisningar, Dallas: 3 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Phoenix: 6 x 2 min, 1 x 5 min, 2 x 10 min.

Publik: 17 942 (i American Airlines Center).

Målvakter:

Dallas: Marty Turco 87,5 % istid 58.49 (14 räddningar).

Phoenix: Ilya Bryzgalov 95,2 % istid 60.00 (20 räddningar).

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 2, 0, 0, 23.46

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 18.12

Mathias Tjärnqvist, f, Carolina 0, 0, 0, 0, 0, 13.20

Matchen: Phoenix Coyotes vägrar ge upp kampen om en slutspelsplats i Western conference. En mycket meriterande seger i Dallas i natt gör att Wayne Gretzkys mannar nu bara fattas tre poäng upp till Nashville och Colorado strax ovanför slutspelsstrecket.

– Vi har en del arbete att ta tag i. Det kommer att bli en tuff resa framöver, men ljuset i slutet av tunneln är starkt, säger Gretzky till AP.

Phoenix har inte kvalificerat sig för slutspel sedan 2002. Att man nu ens är nära kan klubben tacka målvakten Ilya Bryzgalov för. Den pucktålige ryssen har gett hela laget stabilitet med sitt lugn.

– Vårt målvaktsspel måste vara starkt om vi ska ha chansen att ta oss till slutspel. Bryzgalov har gett oss den chansen. Det är därför vi befinner oss i den här situationen, menar lagkaptenen Shane Doan.

I Dallas var Nicklas Grossman och Joel Lundqvist petad. Stockholmaren Grossman kan dock räkna med spel inom kort igen, detta sedan Philippe Boucher lämnat matchen med axelsmärtor efter ett byte. Veteranbacken opererade axeln så sent som i december.

Atlanta–Carolina 3-6

(1-2, 1-2, 1-2)

Första perioden: 1-0 (4.21) Chris Thorburn 3 (Bobby Holik, Ilya Kovaltjuk), 1-1 (8.12) Scott Walker 8 (Frantisek Kaberle, Keith Aucoin), 1-2 (19.06) Ryan Bayda 3 (Scott Walker).

Andra perioden: 1-3 (0.27) Joe Corvo 9 (Sergej Samsonov, Matt Cullen) spel fem mot fyra, 1-4 (10.39) Erik Cole 18 (Eric Staal, Frantisek Kaberle), 2-4 (17.09) Erik Christensen 9 ( - ).

Tredje perioden: 2-5 (3.41) Eric Staal 32 (Erik Cole, Trevor Letowski), 3-5 (12.17) Ilya Kovaltjuk 43 (Ken Klee, Alexei Zhitnik), 3-6 (18.41) Eric Staal 33 (Frantisek Kaberle).

Skott: 24-37 (3-14, 9-11, 12-12).

Utvisningar, Atlanta: 8 x 2 min. Carolina: 3 x 2 min.

Publik: 13 032 (i Philips Arena).

Målvakter:

Atlanta: Kari Lehtonen 81,8% istid 33.39 (18 räddningar), Johan Hedberg 86,7 % istid 26.14 (13 räddningar).

Carolina: Cam Ward 87,5 % istid 60.00 (21 räddningar).

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, 0, 23.37

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 2, 2, 0, 21.41

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 0, -1, 15.49

Matchen: Carolina Hurricanes känner flåset från Washington Capitals i nacken. Mot för närvarande usla Atlanta Thrashers kunde laget emellertid hämta in två poäng tämligen ostört. Eric Staal hade del i tre av målen (2+1) när Carolina orsakade Atlanta lagets sjätte raka förlust. 23-åringen trivs bra i just Atlanta och Phillips Arena, där han i slutet av januari utsågs till all star-matchens mest värdefulla spelare.

– Personligen brukar jag göra ganska bra matcher i den här arenan. I dag behöver vi komma in här och göra vårt jobb. Vi behövde se till att hålla oss före dem i tabellen, säger Staal till AP.

Sagt och gjort. Efter nattens seger skiljer det hela tio poäng mellan Carolina och Atlanta. Dessutom kunde Carolina tack vare segern behålla avståndet på tre poäng till jagande Washington.

Buffalo–Washington 1-3

(0-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (15.21) Alexander Ovetjkin 53 (Nicklas Bäckström, Olaf Kölzig).

Andra perioden: 1-1 (12.37) Ales Kotalik 20 (Jason Pominville, Jaroslav Spacek) spel fem mot fyra, 1-2 (13.27) Nicklas Bäckström 11 (Viktor Kozlov).

Tredje perioden: 1-3 (13.19) Alexander Ovetjkin 54 (Viktor Kozlov, Milan Jurcina).

Skott: 26-23 (8-7, 5-10, 13-6).

Utvisningar, Buffalo: 1 x 2 min. Washington: 5 x 2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter:

Buffalo: Ryan Miller 87 % istid 58.41 (20 räddningar),

Washington: Olaf Kölzig 96,2 % istid 60.00 (25 räddningar).

Nicklas Bäckström, f, Washington 1, 1, 3, 0, +3, 18.34

Matchen: Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin fortsätter att ha kul tillsammans. Visserligen fick inte den fantasirika duon samma utrymme i natt som i 10-2-segern över Boston Bruins, men ändå tillräckligt för att döda matchen mot Buffalo Sabres.

– Det var en bra kväll för laget. Viktig seger, säger Ovetjkin till AP efter två nya mål.

Ryssens Washington är fortfarande tre poäng bakom Carolina i kampen om en slutspelsplats. Han är dock nöjd över att något äntligen står på spel – vilket inte varit fallet under hans två första NHL-säsonger.

– De senaste två åren har vi inte haft något att spela för, då började vi tänka på semestern. Det är intressantare att ha något att spela för.

Vid Washingtons 1-0-mål friställde Nicklas Bäckström sin målspruta till kedjekamrat med en lång passning från den egna zonen. Vid 2-1 lyckades Ovetjkin sedan sno pucken från en Buffalospelare innan Viktor Kozlov frispelade ”Bäckis”, som lirkade in sitt elfte mål för säsongen mellan benen på Ryan Miller i hemmamålet.

I Buffalo kom aldrig svenske backen Henrik Tallinder till spel. Detta efter att han ådragit sig en axelskada i första perioden av tisdagens förlustmatch mot Philadelphia.

Detroit–St. Louis 4-1

(1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (5.28) Pavel Datsiuk 24 (Tomas Kopecky, Tomas Holmström), 1-1 (18.27) Erik Johnson 4 (Barrett Jackman, Keith Tkachuk) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (9.48) Johan Franzén 14 (Mikael Samuelsson, Henrik Zetterberg).

Tredje perioden: 3-1 (6.11) Brian Rafalski 11 (Aaron Downey, Andreas Lilja), 4-1 (18.29) Pavel Datsiuk 25 ( - ) mål i tom kasse, spel fyra mot fem.

Skott: 32-19 (12-6, 11-7, 9-6).

Utvisningar, Detroit: 8 x 2 min. St. Louis: 10 x 2 min.

Publik: 18 064 (i Joe Louis Arena).

Målvakter:

Detroit: Dominik Hasek 94,7% istid 59.58 (18 räddningar).

St. Louis: Manny Legace 90,3 % istid 58.59 (28 räddningar).