Bomben – sköt sönder nätet i slutsekunderna

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-01

Rasande Timrå vände och vann

Timrå var rasande sedan Ilkka Pikkarainen visats ur för hög klubba mitt i kvitteringsjakten.

Väl på banan igen tog Pikkarainen ut all ilska på pucken när han bombade sönder nätet till 1-1 med nio sekunder kvar av den tredje perioden.

– Han skjuter till och med hål i nätet. Han borde skjuta oftare, säger Timrås Mattias Karlsson som själv avgjorde i förlängningen.

Johan Davidsson var tillbaka i HV71 efter sju veckors frånvaro och blev målskytt direkt i den första perioden. Trots stundtals kraftig dominans för Timrå stod sig det resultatet till slutet av den tredje perioden.

”Hinner inte upp”

Mitt i Timrås kvitteringsjakt visades då Ilkka Pikkarainen ut för en hög klubba på Daniel Grillfors. Timrå menade att HV-spelaren filmade och tränaren Perra Johnson såg för ett par sekunder ut att vara på väg in på isen i ren ilska.

Men spelarna höll sig kyliga och med nio sekunder kvar kom alltså bomben. Pikkarainen var tillbaka på isen och dunkade från blå iväg ett av årets hårdaste slagskott.

– Vi vet precis vem som ska skjuta men jag hinner inte upp, säger Johan Davidsson.

Avgjorde i sudden

Pucken gick rakt i – och sedan rakt igenom – nätet bakom Daniel Larsson i HV:s mål. Domarna ringde på målet men den här gången behövde de inte gå i debatt med Timrås hetlevrade tränare.

– Han skjuter till och med hål i nätet. Han borde skjuta oftare, säger Timrås Mattias Karlsson.

Målet stod sig korrekt och matchen gick till förlängning. Där dröjde det bara 1,49 innan Mattias Karlsson utmanade sin lagkamrat i skottkraft när han bombade in segermålet. En blytung seger och två ytterst viktiga poäng för Timrå.

– Publiken fick valuta för pengarna. Vi fick till en bra avslutning, säger Karlsson.