Dagens namn: Bernhard, Bernt

”Det känns förjävligt”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-11

Såg AIK ta elitserieplatsen på storbilds-tv

LEKSAND. Leksands Patrik Carlsson gjorde 2–1 när det det fortfarande stod 0–0 i AIK-Växjö och Rögle-Södertälje togs till straffar.

Ett Växjö-mål och extrapoängen till SSK så hade Leksand varit i elitserien.

Men på storbilds-tv:n i Ejendals Arena fick leksingarna se AIK göra två mål.

– Det känns ju förjävligt, säger Pelle Prestberg till Sportbladet.

Pelle Prestberg.

Leksands femte återtåg fick ett dramatiskt slut. I den sista avgörande matchen mot Almtuna blev det en första period med två bortdömda mål, ett för vardera lag.

0–0 stod sig perioden ut men i inledningen på den andra perioden tog Leksand ledningen.

Johan Hägglund gjorde sin första poäng i kvalserien.

Almtuna kvitterade sex minuter senaste när Johan Andersson satte returen som Joacim Eriksson släppte på Mikael Aaros skott.

Carlsson avgjorde

Det såg ut att bli förlängning. Men när 44 sekunder återstod satte Patrik Carlsson 2–1.

Glädjefnatt i Ejendals Arena och fokus riktades mot Stockholm och Hovet.

Det var fortfarande flera minuter kvar i matchen mellan AIK-Växjö. Det stod 0–0 och ett Växjö-mål skulle kunna ha givit Leksand en elitserieplats.

”Förjävligt”

Hela laget stod kvar på isen och följde matchen från storbilds-tv:n. Efter AIK:s 2–0-mål åkte de av isen, det lilla hopp som fanns dog.

– Det är surt. Riktigt jobbigt. Vi är 25 man som är jävligt ledsna över att vi inte klarade av det, lagkaptenen Pelle Prestberg.

– Vi gjorde en riktigt bra kvalserie, men... Nä, jag har svårt att förklara det här. Man vill så gärna att det här laget ska vara i elitserien, det är helt otroligt att vi inte är där efter de prestationer vi gjort. Jag saknar ord.