Publicerad 2015-01-30

Otäck skada på Nygård i Scandinavium

Färjestads mardröm:

Joakim Nygård, 22, tvingades ledas av isen efter att han otäckt vred knäet i en duell med Frölundas backar.

– Det såg inte bra ut, säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson efter 0–2-förlusten.

Tredje perioden var bara 41 sekunder gammal när Joakim Nygård tog fart och ensam försökte lugga hela Frölundaförsvaret.

Men efter några dribblingar fångades han upp av motståndarna, tappade balansen och vred olyckligt knäleden ordentligt.

Sedan brakade han in i Frölundamålvakten och sedan i sargen.

C Mores kommentatorer, Anders Fredriksson och Anders "Ankan" Parmström, kunde snabbt konstatera att Nygård kan ha råkat ut för en allvarlig knäskada, innan Färjestadsforwarden tvingades ledas av isen.

Han möttes direkt upp av ambulanssjukvårdare i Scandinavium.

”Såg inte bra ut”

Färjestads tränare, Tommy Samuelsson, efter matchen:

– Jag vet inte mer än vad ni såg och det såg ju inte bra ut, säger han i C More.

Matchen då?

Frölunda prickade gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden och det resultatet stod sig matchen ut, trots en stor Färjestadspress i slutskedet.

Färjestad vann skotten i den tredje perioden med hela 14–2, men hemmamålvakten Lars Johansson höll tätt och kvitterade ut säsongens första nolla.

– Det var ett tag sedan sist, väldigt skönt att hålla nollan. Men jag hade bra hjälp av backarna och visste var avsluten skulle komma, säger Johansson i C More.

Både Frölunda och Färjestad spelar match redan i morgon, borta mot Brynäs respektive hemma mot Djurgården.