Avgjorde – med 29 sekunder kvar

Publicerad 2011-09-24

Djurgården vände mot Timrå

Timrå hade 4-2 – men tappade allt på en period.

Med 29 sekunder kvar satte Marcus Nilsson 5-4 och Djurgårdens vändning var ett faktum.

– Det gäller att knyta ihop säcken och vi lyckas inte göra det, säger Oscar Hedman.

Timrå såg ut att vara på väg mot första segern för säsongen. Men laget tappade allt på hemmaplan.

Martin Röymark gjorde 1-0 i power play redan efter två minuter. I mitten av den första perioden kom 2-0 – i boxplay. I den andra perioden svängde det rejält. Jonas Almtorp satte reduceringen, men Timrås svar kom snabbt när Röymark gjort sitt andra mål. Mathias Tjärnqvist satte sedan 3-2 på tennis.

Vände i tredje

Men Timrå skulle komma tillbaka igen. Comebackande Ikka Pikkarainen gjorde 4-2 och Timrå såg ut att ha kontroll på matchen.

Men i den tredje perioden vände Djurgården. John Norman gjorde först 3-4, sedan kom Mattias Carlssons 4-4 och med 29 sekunder kvar satte Marcus Nilsson 5-4 till bortalaget.

– Vi gör ingen bra match, så det är starkt att vända och vinna, säger Nilsson till Canal plus.