IK Oskarshamn slog Malmö hemma

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-02

IK Oskarshamn tog en hedrande skalp på Malmö Redhawks i hemmapremiären i ishockeyallsvenskan.

Men det satt hårt åt för smålänningarna, som drog på sig fyra tunga utvisningar och ett lagstraff i slutperioden.

IKO tog ledningen i första perioden genom Mattias Beck på assist av Mattias Nilsson. Dryga två minuter senare ökade laget på ledningen till 2-0 genom Johan Ryno och assist av Mattias Beck.

Andra perioden blev mållös, men i tredje hettade det till ordentligt när IKO drog på sig utvisningar och ett lagstraff. Malmö reducerade genom Kim Staal och utvisningarna för IKO fortsatte.

Hemmalaget lyckades dock hålla undan och knep tre poäng mot seriefavoriterna efter 2-1-vinst.

I Västerås tog AIK tre poäng efter vinst med tre mål mot två, I Skellefteå var Arboga svindlande nära att ta poäng efter att ha plockat upp ett 4-2-underläge, men SAIK gjorde ett mål i slutet och vann med 5-4.

Björklöven vann hemma över Sundsvall med 4-1 och Rögle bortaslog Nyköping med 5-3.

Skellefteå, Rögle och AIK toppar tabellen. IK Oskarshamn ligger fyra på samma poäng som Almtuna.