Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-20

Lückner rasade mot domaren efter förlusten i slaget om Västernorrland

Harald Lückner ville ha straff – förgäves.

Modo hade chans att kvittera – men blev blåst på en straff.

Efter förlusten mot Timrå rasade tränaren Harald Lückner mot domaren Patrik Sjöberg.

– Det är straff. Han gör ett misstag, säger Lückner.

Timrå ledde det heta slaget om Västernorrland med 2–1 när Modo fick den stora kvitteringschansen med fyra minuter kvar.

Andreas Molinder revs ner när han kom helt fri, men domaren Patrik Sjöberg valde att visa ut Timråbacken Sanny Lindström i stället för att ge Modo straff.

Tränaren Harald Lückner var vansinnig och hade en lång diskussion med Sjöberg.

”Fick lära oss på regelgenomgången”

Modo lyckades inte utnyttja det numerära överläget och efter matchen var tränaren Harald Lückner inte nådig när han intervjuades av Canal plus:

– Det är ju straff. Det fick vi lära oss av Thomas Andersson på regelgenomgången, och det säger ju Challe också. Han (Patrik Sjöberg) gjorde ett misstag, men det är inte mycket vi kan göra åt nu.

Modo fick annars en tung start med baklängesmål efter sju minuter. Jonathan Hedström förde upp pucken i ett flygande anfall och passade till Petri Kokko. Finländaren vidarebefordrade pucken till landsmannen Riku Hahl som direktsköt in 1–0.

– Hyfsat jämn period, men vi räknade lite fel på deras mål, sa Modos Per Svartvadet till Canal plus efter första periodpausen.

Warg skadad

Men i andra perioden var det Timrås tur att räkna fel, när just nämnde Svartvadet förde upp pucken. Pierre Hedin följde med upp från sin backposition och kunde trycka in returen på Svartvadets skott.

Timrå kunde dock återta ledningen inför tredje perioden, ett mål som visade sig bli matchavgörande. Efter ett missförstånd mellan Modomålvakten Karol Krizan och backen Oscar Hedman fiskade Anton Axelsson fram pucken till Johan Andersson som ensam framför mål satte dit 2–1.

– Vi gjorde en heroisk insats med tanke på det läget som är. Vi gav Timrå en fajt ända in på mållinjen, men man måste göra mer än ett mål om man ska vända matcher, säger Lückner till Canal plus efter matchen.

I slutskedet skadades Modos center Fredrik Warg. De första rapporterna efter matchen säger att skadan inte ska vara alltför allvarlig.