Galen målfest – efter avbrottet

Publicerad 2013-12-11

Ett avbrott på en timme stoppade inte målfesten.

Slutsiffrorna skrevs till slut till hela 9-5 i Oskarshamns seger mot Björklöven.

– Det här var lite retroaktiv utdelning, säger Oskarshamns sportchef Roger Jönsson till barometern.se.

Det var med fem minuter kvar av den andra perioden som brandlarmet gick i Arena Oskarshamn.

Det dröjde sedan en timme innan räddningstjänst och vaktmästare fått tyst på larmet och isen spolats om.

– Det larmade för ammoniakutsläpp, men det var falsklarm. Naturligtvis väldigt olyckligt, men inget som vi kan göra något åt, säger Oskarshamns klubbchef Martin Svenson till barometern.se.

Ställningen var då 5-2 till Oskarshamn och spelavbrottet stoppade inte hemmalagets framfart.

Två minuter efter att spelet återupptagits gjorde Victor Löfstedt 6-2 och drygt en minut senare satte Emil Löjborg Kristensen 7-2.

”Retroaktiv utdelning”

I den tredje perioden prickade lagen in tre mål var, vilket gjorde att slutresultatet skrevs till hela 9-5.

Trots de stora segersiffrorna förlorade faktiskt Oskarshamn skotten med 25-32, vilket betyder att de gjorde mål på mer än var tredje skott.

– Vi pratade om det innan att vi inte haft någon match där man kunnat stå och njuta sista fem. Det här var lite retroaktiv utdelning, säger Oskarshamns sportchef Roger Jönsson.

Segern var Oskarshamn första på tre matcher och också den första på fyra försök på hemmaplan.

Främste poängplockare för kvällen var Arsi Piispanen med fyra assist.

Karlskrona har fortfarande inte förlorat på hemmaplan den här säsongen. Mot Rögle kom fjortonde raka segern. Nordamerikanerna Nick Angell och Jordan Smotherman gjorde två mål var i 6-2-vinsten. I Rögle fick både Jesper Jensen och Andreas Lilja matchstraff.

Backen Marcus Fagerudd låg bakom tre mål när Asplöven bortaslog Troja-Ljungby med 4-3. Segern var Asplövens första på sex matcher.

Timrå tog viktiga poäng i bottenstriden genom att besegra Almtuna med 4-1 på bortaplan. André Hult utmärkte sig med två fullträffar.