Tappade tre gånger om – vann ändå

Publicerad 2014-01-06

Victor Berglind.

Rögle gör det inte lätt för sig – men vinner ändå.

Efter att ha tappat ledningen tre gånger om blev det till slut en 5-4-seger mot Almtuna i dag.

Genom tre raka segrar har Rögle klättrat upp på sjunde plats i tabellen, vilket innebär att de just nu innehar en plats i playoffserien.

Men de tre segrarna har suttit hårt åt.

Mot Troja-Ljungby innan juluppehållet krävdes en vändning från 0-2 till 3-2 för att knipa tre poäng.

Mot Oskarshamn i mellandagarna tappade de en 4-2-ledning i slutminuterna, men vann efter förlängningen.

Och i dag mot Almtuna i årets första match blev det en ny 5-4-seger efter stor dramatik.

Efter 22 minuter gjorde Robin Sterner 3-2 och gav Rögle ledningen för tredje gången i matchen. Men Almtuna skulle kvittera igen. Efter att Jesper Jensen fått matchstraff för en tackling i ryggen på Daniel Hermansson kunde Martin Karlsson kvittera för Almtuna.

Uppsalalaget tog sedan också ledningen genom Fredrik Vestberg med fem minuter kvar av den tredje perioden.

Då var det Rögles tur att utjämna och gå förbi. Bara tio sekunder senare kvitterade Daniel Sylwander och med den tredje periodens enda mål, och sitt andra för kvällen, satte backen Victor Berglind avgörandet i spel fem mot tre.

Andreas Johansson segrade i debuten som Södertäljetränare, men i dag fick han se sitt lag bli besegrade. Mattias Persson avgjorde straffläggningen för Malmö och fixade lagets femte raka seger.

Karlskoga bröt en tre matcher lång förlustsvit genom att vinna med 3-0 mot Björklöven på bortaplan. Björklöven har förlorat sju av sina åtta senaste matcher och halkade i och med dagens förlust ned till tolfte plats i tabellen.

Asplöven tog en 4-1-seger mot Mora på hemmaplan och hakade på i kampen om de fyra platserna till playoffserien. Norrbottningarna ligger på åttonde plats i tabellen med två poäng upp till sjuan Rögle och sexan Mora.

Troja-Ljungby tvingade fram en förlängning mot Oskarshamn efter att Henrik Karlsson reducerat och Sebastian Dyk kvitterat i den tredje perioden. Där blev det dock förlust för jumbon sedan Andreas Valdix avgjort det småländska derbyt för Oskarshamn.