Abrahamsson: Allt talar för en lång matchserie

GÖTEBORG. Tillbaka på ruta ett igen.

Frölunda slog tillbaka på hemmaplan.

Allt talar för att det här blir en lång matchserie.

Den på förhand kanske mest svårtippade kvartsfinalserien är lika öppen som många hade räknat med.

Efter Brynässeger i Gävle kvitterade Frölunda i Scandinavium genom att vinna med 2–1.

1–1 i matcher när serien på torsdag återvänder till Gävle.

Den andra kvartsfinalen nådde aldrig några större höjder. Efter en pigg inledning sjönk spelkvaliteten successivt. Matchbilden präglades av mycket kamp och taktiskt ställningskrig.

Brynäs sköt exempelvis bara åtta skott under de två första perioderna. Ändå var Gävlelaget med i matchen och hade bud på en kvittering i den tredje perioden när Frölunda drog sig tillbaka.

Men när slutforceringen skulle sättas in saknades kraften och energin.

Satte full fart

Frölunda satte full fart direkt i matchinledningen och Brynäs hängde inte alls med. Därför kändes Brynäs ledningsmål ologiskt. Pierre Johnsson tappade markeringen och Jesper Ollas kunde styra in pucken,

Efter det jämnade spelet ut sig. Brynäs kom allt bättre in i matchen och när Frölundas power play inte alls fungerade hade gästerna inga större problem att försvara sig.

Kvitteringsmålet kom efter en fast situation. Mikael Johansson var tillbaka och vann klockrent en tekning bak till Fredrik Eriksson som dundrade in 1–1.

Hemmalagets power play fortsatte att klicka i den andra perioden, och stundtals hördes visslingar från läktarplats. Men ett misstag av målskytten Ollas gjorde att Frölunda ändå fick utdelning i numerärt överläge. Fredrik Pettersson sköt och Mathis Olimb fick öppet mål på returen.