Krisande Modo vann – efter sju raka förluster

Vann rysare mot Skellefteå

Uppdaterad 20.48 | Publicerad 20.17

Efter sju svåra förluster är Modo ett vinnarlag igen.

Sebastian Ohlsson blev stor hjälte med sitt sena avgörande i 4–3-segern hemma mot Skellefteå.

– Det känns som att vi hade bestämt oss i kväll, säger Ohlsson i TV4:s sändning.

Modo Hockey

Krisrubrikerna har haglat efter Modos mörka SHL-höst.

Senast mot Linköping gick det nästan vägen, men då släppte man in en sen kvittering och förlorade i förlängningen.

Men hemma mot Skellefteå lossnade det till slut – men det satt långt inne.

Med 2.26 kvar att spela sköt Sebastian Ohlsson in det matchavgörande målet och Modos första seger på tre veckor.

– Det är inte alltid perfekt, men goda vanor och en jäkla kamp och glöd räcker långt, säger Ohlsson.

Rundblad showade

Dessförinnan hade lagkaptenen David Rundblad, som var petad i inledningen av säsongen, haft en fin match. Han stod för en vacker assist till Oscar Petterssons 1–0 mål i den första perioden och följde sedan upp med att göra sitt första mål för säsongen för 2–1 i den andra perioden.

– Det är ett bra kvitto för oss att när vi gör rätt saker därute studsar puckarna med oss, säger Rundblad i TV4.

Modo ledde med två mål inför tredje men fick se Pär Lindholm reducera efter 17 sekunder och gästerna började jaga en kvittering.

Matchstraff i tredje

Kvitteringsjakten kom däremot av sig rejält när Rasmus Bergqvist fick matchstraff efter att ha crosscheckat Oscar Pettersson i ansiktet. Men Modo lyckades inte förvalta det fem minuter långa powerplayet – och strax efteråt satte Axel Sandin Pellikka 3–3.

Sebastian Ohlsson avgjorde till 4–3 med två och en halv minut kvar att spela, efter ett skott som studsade på en motståndare och in. Det är Modos första seger i SHL sedan matchen mot Leksand den 28 september.