Dagens namn: Lukas

Modo åkte på sjunde raka förlusten i galet målkalas

Publicerad 2024-10-17 21.38

LINKÖPING. Linköping vann en intensiv match med hejdlös offensiv från båda lagen.

För tabelljumbon Modo fortsätter förlustsviten som nu är uppe i sju raka förluster, trots fem mål på bortaplan.

– Det hände mycket, det var tacklingar och mål. Det är svårt att analysera vad som var bra och vad som var dåligt, säger Modo-forwarden Jesper Olofsson.

Det var stor dramatik i slutet när Linköping jagade vilt ur underläge, Ty Rattie kvitterade med knappt tre minuter kvar av ordinarie tid.

Linköping vann med 6–5 i förlängning efter att Robin Kovacs blivit matchhjälte med det avgörande målet.

– Det var jäkligt surt, det var den bästa matchen på ett tag. Vi krigade på som fan, det blev panikartat i slutet, säger Modo-backen David Rundblad.

Modo fick en drömstart på matchen, speciellt med tanke på hur målen gjordes och vilka som gjorde dem.

53 sekunder in på matchen fick den tilltänkte måltjuven Mikkel Aagaard styra in sitt första mål för säsongen.

– Det var extremt skönt. Det var fantastiskt fint att se pucken gå in, det var ju ett tag sedan, säger Mikkel Aagaard.

Spetsvärvningen Jesper Olofsson gjorde sina allra första poäng efter återkomsten till Modo, han fick en assist till första målet och gjorde senare 4–2-målet genom att snärta upp pucken i bortre krysset på ett flygande anfall.

– Det var skönt så klart, vissa säsonger tar det längre tid än andra säsonger. Nu är det gjort, nu är det bara att göra fler, säger Jesper Olofsson.

Linköpings spelare jublar

Målexplosion mitt i matchen

Efter fyra matcher utan mål i powerplay blev det också utdelning när Modo fick sitt första numerära överläge, Sampo Ranta tryckte upp ett handledsskotet i krysset fram till 2–0.

Både första målet och femte målet av Sebastian Ohlsson styrdes in tack vare trafik in på mål.

Tre mål i den första perioden följdes upp med hela sex mål i den andra perioden, fyra av målen kom inom 4.39 minuter.

I mitten av den andra perioden blev Adam Hofbauer liggande på isen och vred sig i smärtor, han fick hjälp ut i omklädningsrummet och tog sig för huvudet.

Domarna bedömde efter videogranskning att tacklingen från Mattias Norlinder tog axel mot axel.

Ty Rattie gjorde två mål och en assist för Linköping.

Hemmalaget lyckades vinna trots tre tvåmålsunderlägen.