”Han vänder matchen totalt med tacklingen”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-21

17-åringens propp och mål sänkte Frölunda

Publiken på Hovet har fått en ny favorit.

Djurgårdens 17-åring Mika Zibanejad hyllades stort efter att ha skickat både John Klingberg och målvakten Johan Holmqvist av isen i 5-1-segern mot Frölunda.

– Det var inte min tanke att dra honom över sargen men det blev så. Det blev en rolig grej, säger Zibanejad om proppen på Klingberg.

Bottenlaget Frölunda såg ut att ha chans på livsviktiga poäng efter att Tomi Kallio kvitterat Djurgårdens ledning i den andra perioden. Då small det bara. Mika Zibanejad är inte gammal nog att ha byta ut gallret – men tacklas kan han.

Tacklad in i båset

John Klingberg hade pucken vid sargen när Zibanejad kom farande från sidan. 17-åringen tryckte till och Klingberg flög ut från isen med huvudet före in i Djurgårdens bås.

– Frölunda är bra med men när Mika sätter den tacklingen vänder matchbilden totalt, säger Småkronornas tränare Roger Rönnberg, som var gäst i Canal Plus.

Zibanejad satt sedan med ett stort leende när han själv såg reprisbilderna på jumbotronen.

– Det var inte min tanke att dra honom över sargen men det blev så. Det blev en rolig grej, säger Zibanejad.

”Försöker ta möjligheterna”

Djurgården vaknade efter proppen och avgjorde matchen med tre mål på sex minuter. Zibanejad såg sedan till att även målvakten Johan Holmqvist lämnade isen, dock självmant utbytt, efter att ha satt ett slumpskott i slutet av den andra perioden till slutresultatet 5-1.

– Jag tänkte bara att jag knäpper den på mål. Det var dålig vinkel och han räknar inte med att man ska skjuta där så jag tänkte att han skulle bli överraskad och den gick ju in, säger Zibanejad.

17-åringen fick stort förtroende av tränarna och visade att han är på väg att bli något riktigt stort. Publiken hyllade sin nya favorit vid varje möjlighet matchen igenom.

– Det är kul. Jag försöker ta möjligheterna när jag får dem och göra det bästa av dem.