Eriksson Leksands hjälte i straffläggningen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-27

Serieledarna tog två poäng borta mot Bofors

Bofors dominerade mötet mot Leksand.

Men serieledarna tog hem segern efter att målvakten Joacim Eriksson briljerat i straffläggningen.

Överraskningslaget Bofors ägde första perioden mot Leksand. Men trots spelövertaget – och 13–7 i skott – fick hemmalaget inte med sig någon ledning in i den andra perioden.

Markus Persson såg till att kvittera Tobias Thermells ledningsmål strax innan paus.

Bofors gjorde sedan 2–1 – även det målet i powerplay – men återigen kom Leksand tillbaka och kvitterade. Bofors var bara i ledningen i en minut, innan Jean-Luc Grand-Pierre fixade 2–2.

”Stundtals bra match”

Den sista perioden slutade mållöst och matchen fick avgöras på straffar. Där visade Leksands keeper Joacim Eriksson klassen och tog samtliga Bofors-försök.

Den sista straffen tog Eriksson elegant med plocken.

– Vi gör en stundtals bra match. Framför allt så var inledningen bra, säger Bofors tränare Sam Hallam.

– Vi såg tröga ut från start. Vi stod för stilla och drog på oss utvisningar. Men vi är rätt nöjda, säger Leksands tränare Leif Strömberg.