Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-27

Lundqvist byttes ut – då startade upphämtningen

New York Rangers låg under med 4–0 mot Washington Capitals efter två perioder.

Då byttes Henrik Lundqvist ut mot Stephen Valiquette.

Med kanadensaren i kassen höll Rangers på att vända – men Capitals kunde hålla undan och vinna NHL-genrepet med 4–3.

Henrik Lundqvist.

Brooks Laich inledde målskyttet för Capitals hemma i Verizon Center redan efter 4.26 och Alexander Semin ökade på innan första perioden var över.

I mittakten rivstartade Capitals. Brian Pothiers slagskott styrdes i nät av Chris Bourque efter 2.59 och bara 91 sekunder senare tryckte Mike Knuble in 4–0 på returen efter Mike Greens skott.

Lundqvist hade efter två perioder räddat 20 av 24 skott och byttes ut mot Stephen Valiquette, något som förmodligen var bestämt innan matchen.

Fick revansch

Rangers hade så långt bara fått iväg elva skott, men vaknade plötsligt till. I sista perioden vann Rangers skotten med 20–4 och reducerade tre gånger om genom Artem Anisimov, Evgeny Grachev och Donald Brashear.

Men Capitals höll undan på slutet och fick revansch efter förlusten för tre dagar sedan då Rangers vann med 3–2 i New York. Nicklas Bäckström svarade inte för några poäng, men noterades för två skott mot mål. Michael Nylander var inte ens med på bänken.

Capitals har vunnit fyra matcher och förlorat två på försäsongen. Rangers har tre segrar, en oavgjord och tre förluster.