Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-07

Ingen seger på på elva NHL-framträdanden

Erik Ersberg släpper in ett skott från Calgarys Jarome Iginla.

Det blev en svettig afton för Erik Ersberg i Calgary.

Los Angeles-keepern motade 34 skott, men fick se sig besegrad då hemmalaget Flames vann med 4–1.

NHL

Erik Ersberg inledde säsongen som Los Angeles Kings förstamålvakt. Ett par skador och unge Jonathan Quicks blixtrande utveckling har gjort att Salasonen har fått stå tillbaka under andra halvan av säsongen. De senaste månaderna har det bara blivit några sporadiska inhopp för svensken.

Ett av dem kom i nattens bortamöte med Calgary Flames. Där fick 27-åringen verkligen göra sig förtjänt av sin lönecheck. Hemmalaget bombarderade Kings kasse med avslut – 20 enbart i andra perioden – och tog en rättvis 4–1-seger efter ett mål och en assist av lagkaptenen Jarome Iginla.

Erik Ersberg har därmed ett svart facit bakom sig. Han har inte vunnit något av sina elva senaste NHL-framträdanden. Senaste segern kom i en match mot Minnesota Wild på Luciadagen.

Los Angeles andra svensk, Oscar Möller, har också haft det tungt den sista tiden. Han har bara gjort ett mål och en assist på tio NHL-matcher sedan han återvände till spel efter den nyckelbensskada han ådrog sig i JVM. I natt gjorde han emellertid ett piggt intryck och hann avlossa fem av Los Angeles 24 skott på sina elva minuters istid. Ingen i laget sköt fler.

Daniel Alfredsson hamnade utanför poängprotokollet, men kunde glädja sig åt att avsågade Ottawa Senators vann bortamötet mot Montréal Canadiens med 3–2.

Montréal ledde med 2–1 inför tredje perioden, men två mål av Dany Heatley inom loppet av 38 sekunder gav gästerna tvåpoängaren. Daniel Alfredsson spelade drygt 21 minuter och var minus ett i plus- och minusstatistiken.