Dagens namn: Mikael, Mikaela

Giroux efter supermålet: ”Vet inte vad som hände”

Publicerad 2013-12-20

Tack vare två mål och två assist av Claude Giroux vände Philadelphia Flyers ett 0-3-underläge i den tredje perioden mot Columbus Blue Jackets.

Det avgörande 5-4-målet var det 100:e i NHL för Giroux och är redan nu en given kandidat till 'Årets mål' i ligan.

– Jag vet inte vad som hände, säger han.

Philadelphia Flyers buades ut av hemmapubliken när de lämnade isen med ett 0-3-underläge efter två perioder i nattens match mot Columbus Blue Jackets.

Tongångarna i Wells Fargo Center skulle dock bli betydligt muntrare.

I den tredje perioden stod Flyers för en mäktig upphämtning och det var superstjärnan Claude Giroux som låg bakom den

Efter 4.20 assisterade han till Jakub Voraceks 1-3-mål, drygt tio minuter senare stod han för en ny framspelning när svenske backen Erik Gustafsson reducerade till 2-4 och mindre än en minut efter det noterades han för kvitteringen.

”Jag var lite trött”

Med knappt två minuter kvar att spela satte Giroux sedan också avgörandet. Målet var hans 100:e i NHL-karriären och det vackraste av samtliga.

Med ryggen vänd mot målet prickade högerskytten in en backhand i nättaket från minimal vinkel samtidigt som han föll till isen.

– Jag vet inte vad som hände. Försökte bara få den på mål. Det var i luften, i slutet av ett byte så jag var lite trött, säger Claude Giroux enligt espn.com.

Efter vändningen och konstmålet hyllades Giroux av lagkamraten Scott Hartnell.

– "G" tog alla 20 av oss på ryggen och ledde oss till en stor seger, säger Hartnell enligt philly.com.

Efter en svag start på säsongen har Giroux kommit igång ordentligt. Totalt har han stått för 30 poäng på 35 matcher, varav tio kommit på de fem senaste matcherna.

Segern mot Columbus betyder att Philadelphia nu är på slutspelsplats i NHL:s östra konferens.