Dagens namn: Brynolf

Ersberg tillbaka som vinnare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-30

Utbytt i sin senaste. Men i natt var Erik Ersberg tillbaka som vinnare. 26-åringen stoppade 22 av 24 skott när hans Los Angeles Kings besegrade Chicago Blackhawks med 5-2.

NHL
Erik Ersberg.

Erik Ersberg hade gjort tio raka starter när han släppte in fyra mål på 18 skott och byttes ut i förlustmatchen mot Calgary natten mot onsdag. I natt fick han möjligheten till revansch.

Den tog han till vara på.

Det började förvisso inte särskilt bra för Ersberg och Kings. Gästande Chicago roffade åt sig en 2-1-ledning i den första perioden, bland annat efter att Patrick Kane gjort 2-1-målet sedan Oscar Möller åkt på en fyraminutersutvisning för att ha slagit Dave Bolland blodig med en hög klubba .

I de två avslutande perioderna stängde emellertid Salasonen Erik Ersberg igen butiken. Kings täta försvar gav honom en lugn kväll och han behövde bara ställas inför 24 skott.

Alexander Frolov kvitterade till 2-2 i den andra perioden innan hemmalaget fick bästa möjliga utdelning i tredje perioden med tre obesvarade mål.

Mikael Tellqvist fortsätter att imponera mellan Phoenix Coyotes stolpar. I nattens möte med San José Sharks ersatte 29-åringen Ilja Bryzgalov i målgården redan 5.26 in i den första perioden. Bryzgalov hade då släppt in de två första skotten han ställts inför.

”Tellan” höll tätt ända tills 11.23 i tredje perioden. Då blev Sharks center Joe Pavelski tvåmålsskytt när han satte det matchvinnande 3-2-målet.

Mikael Tellqvist stoppade 20 av 21 skott och har motat 95 av 99 skott i sina tre senaste matcher.

Patrik Berglund var tillbaka på isen för St. Louis Blues efter sin ljumskskada när Edmonton Oilers kom på besök. Den forna Västeråscentern sköt sitt sjätte mål för säsongen när han spädde på Blues ledning till 2-0 i den första perioden.

Någon seger blev det emellertid inte. Oilers vände på steken och vann med 4-2. Robert Nilsson spelade fram till Andrew Coglianos 1-2-reducering som blev början på slutet för Blues.

Alexander Steen gjorde sin andra match för St. Louis, men lämnade återigen isen poänglös efter att ha spelat närmare 20 minuter.

Columbus Blue Jackets lyckades tysta en stekhet Alexander Ovetjkin i natt. Fredrik Modin och Kristian Huselius hade varsin assist när Columbus vann över Washington med 3-0.

Ovetjkin hade gjort elva mål på sina tio senaste matcher och poäng i samtliga dessa matcher. Nu stötte han emellertid på Columbus stabila rookiekeeper Steve Mason, som stoppade 26 skott varav sex från Ovetjkin.

Daniel Alfredsson svarade för ett mål och en assist i Ottawa Senators bortamöte med New York Islanders. Det hjälpte föga. Islanders vann med 4-2 efter att backen Freddy Meyer svarat för två mål och en assist.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag än vi visade. Det här var ingen bra insats, säger Alfredsson till AP.

Mattias Öhlund plockade upp en assist på Vancouver Canucks tröstmål i 1-3-förlusten i returmötet med Calgary Flames på bortais.

Canucks förlorade mot samma motstånd, 3-4, natten mot fredag.