Självmål av hetaste spelaren

Publicerad 2023-02-14

Kalle Östman är en av SHL:s hetaste spelare och har öst in mål senaste omgångarna.

Men mot Växjö grinande oturen emot Leksand och forwarden.

Han hade en olycklig mottagning med skridskon och bredsidade in 0–2-målet mot Växjö.

– Det var så klart segt, säger Östman.

Det var två av SHLs hetaste lag som möttes på tisdagskvällen i Tegera Arena.

Leksand, som vunnit sju av de tio senaste matcherna, och Växjö som vunnit sex matcher under samma tidsperiod.

Tysken gjorde mål

Och första perioden bjöd lagen på Formel 1-hockey. Full fart från båda lagen och det skapades chanser åt båda hållen.

Den nionde matchminuten blev händelserik. Först hade Oskar Lang en fint läge efter att han skrinnat förbi en Växjö-back, men pucken studsade retsamt och chansen slutade vid just en chans. Sedan vände spelet och Tobias Rieder fick friläge efter att Leksand räknat fel i hemjobbet. Tysken la pucken till backhand och satte pucken snyggt högt upp i målet bakom Leksands målvakt Mantas Armalis.

Leksands Kalle Östman

Självmål

Det blev också 0–2 till Växjö, som stormar mot en topp två-placering i SHL. Hugo Gustafsson sköt mot Leksandsmålet och pucken gick ut till Kalle Östman som skulle ta emot pucken med skridskon. Men det blev till slut en balanserad bredsida in i eget mål.

Snöpligt.

Och surt för Östman och Leksand.

– Jag försöker göra en rörelse och få med mig pucken och sätter den i eget mål. Det är oflyt samtidigt som jag kunde vara lite mer vaken där. Det var så klart segt, men så blir det ibland, säger Kalle Östman.

Östman var innan uppehållet den hetaste spelaren i hela SHL med 12 poäng på de sju senaste matcherna. Nu blev det en trist omstart av serien.

”Det var skoj”

Leksand hade greppet om den andra perioden, bland annat efter två powerplay. Men Adam Åhman var stabil i Växjös mål och höll tätt.

– Det var en grym match i hur man spelar på en ledning, säger Växjö-målvakten Adam Åhman.

Dina forwards offrade sig kopiöst för dig?

– Ja, det kändes som de ville hålla den nollan. Det var skoj!

Peter Cehlarik gjorde comeback i Leksand efter en säsong i KHL och en säsong i Schweiz, men han behöver fler matcher i kroppen innan han är tillbaka i gammal god form.