Förd till sjukhus – efter bara 50 sekunder

Publicerad 2023-02-14

Oliwer Kaski, 27, hann bara spela 50 sekunder mot Frölunda.

Då fick HV-backen en puck i ansiktet.

– Han är på akuten, säger Johan Lindbom i C More.

HV71 hamnade i ett 2–0-underläge mot Frölunda tidigt i den första perioden i Scandinavium efter att Anthony Greco gjort båda målen.

Det var emellertid inte nästjumbons enda problem mot göteborgarna.

Ny från Lugano

50 sekunder in i matchen fick den finländske backen Oliwer Kaski en puck i ansiktet när Jan Mursak hade som intention att dumpa.

HV-spelaren slängde handskarna, tog sig för munnen och gick ut i omklädningsrummet. Kaski, som värvades in i december av sportchef Kent Norberg från Lugano, fördes sedan till sjukhuset.

– Han är på akuten, säger tränaren Johan Lindbom i C More.

”Jätteviktigt”

Gästerna kom sedan tillbaka i matchen och efter full tid stod det 3–3 sedan André Petersson kvitterat djupt inne i den tredje perioden.

I straffläggningen vann sedan HV och kunde inkassera två sköna poäng. Deras tredje seger på de fyra senaste matcherna. Jönköpingsklubben är bara en poäng efter Brynäs nu.

– Det var jätteviktigt. Varje poäng är livsviktig för oss. Starkt att vända ett 2–0-underläge. Det såg inte ljust ut där ett tag, säger Petersson i C More.