Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-18

Gjorde två mål med utplockad målvakt men förlorade ändå

Luleå såg ut att vara på väg mot en oväntad förlust.

Men i matchens slutminuter vände de matchen.

Laget gjorde inte mindre än två mål med utplockad målvakt – men förlorade ändå mot Timrå i förlängningen.

– Vi gör ingen bra match, säger Pär Arlbrandt.

Arlbrandt.

Luleå Hockey ledde elitserien med hela sju poäng när serien tog landslagsuppehåll för Karjala Tournament.

Men när de i kväll åter var dags för match hemma i Coop Arena, hemma mot bottenlaget Timrå, spelade de inte som någon serieledare.

Timrå ledde

Laget spelade inte alls med den intensitet och det självförtroende som tagit dem till en högst överraskande serieledning.

Det var även Timrå som länge ledde, både med 1–0 och 3–1.

När det återstod blott 2.13 av ordinarie matchtid ledde Timrå med 3–1, och Luleå såg ut att gå mot en något oväntad förlust.

Men då kvitterade Jan Sandström med sitt patenterande handledsskott från blålinjen, när laget spelade sex mot fem efter att Anders Nilsson lämnat målet.

Kvitterade med 24 sekunder kvar

Det stannade inte där. Med 24 sekunder kvar att spela, i spel sex mot fyra (Nilsson var utplockad och Kim Hirschovits utvisad) fick landslagsspelaren Pär Arlbrandt pucken i det vänstra sarghörnet. Han vände upp och drog sedan iväg ett skott som gick in mellan Juhan Pitkämäki och dennes högra stolpe.

Men Luleå fick ändå inte jubla efter matchen. I förlängningen avgjorde Daniel Corso efter två minuter. Luleå hade då precis klarat av ett två minuter långt tre mot fem-underläge.

– Det känns extra tungt när vi klarat av det och spelat bra. Men sen går det fem sekunder så gör de mål lik förbannat, säger Arlbrandt till Canal Plus.

Lander lite missnöjd

Timrås Anton Lander var trots segern inte helt nöjd.

– Det känns lite onödigt att vi tappade när vi hade två mål upp med två minuter kvar.