Abrahamsson: Målet sänkte Difs chanser i den här matchserien

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-12

Djurgården gjorde allt för att störa Luleå med fysiskt spel.

Stockholmarna var nära att lyckas.

Men Mats Lavander styrde Luleå halvvägs till en semifinal.

Lavander blev stor matchhjälte när han 16.43 lyckades styra in Pär Arlbrands passning, och ordnade 2–1.

Ett mål som med största sannolikhet sänkte Djurgårdens chanser i den här matchserien.

Det blev målsnålt även i lagens tredje möte, men ändå en riktigt underhållande match.

Den klart bästa så här långt.

Och stockholmarna gjorde åtminstone ett rejält försök att få till en förändring i matchbilden för att ta sin första seger.

Efter två kontrollerade matcher var kvällens möte något helt annat. Djurgårdens matchplan var att spela fysiskt och störa Luleås nyckelspelare.

Och det lyckades delvis.

Under de två första perioden small det i nästan varje närkamp.

Brodin satte standarden

Daniel Brodin satte standarden när han tidigt i första perioden knockade Chris Abbott.

Luleå var tydligt störda av den fysiska uppvaktningen, men lyckades ändå hålla ihop sitt spel på ett imponerande sätt.

Problemet för Djurgården var att de även drog på sig en del utvisningar, och Luleås power play håller verkligen hög klass.

1–0 gjorde Jonas Vihko i spel fem mot tre.

Djurgården hade, precis som i de två tidigare matcherna, svårt att skapa speciellt många farliga lägen.

Men 17.28 in i andra perioden lyckades Patrick Cehlin spräcka Anders Nilsson. Även det målet kom i power play.

Tredje perioden handlade om 20 minuter av kamp. Djurgården drog även i slutperioden på sig några onödiga utvisningar, och Luleå var ytterst nära att avgöra i power play.

I stället kunde Mats Lavander göra segermålet efter en kontring. Slutresultatet fastställde Jonas Berglund i tom bur.