Från syndabock till Timrås hjälte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-05

”Försökte bara rädda våra liv”

Matt Murley missade ett helt öppet mål i inledningen av matchen mot Djurgården vilket kunde kostat Timrå elitserieplatsen.

Men 31-åringen vände själv på matchen innan Anton Landers förlösande 2-1-mål.

– Vi försökte bara rädda våra liv, säger Murley till Canal Plus.

Timrå slog Djurgården med 2-1 och är därmed kvar i elitserien. En som pustade ut extra mycket var Matt Murley.

Missade pucken

Amerikanen kunde ha blivit stor syndabock efter att ha missat ett jätteläge. Pucken låg helt ren framför Djurgårdens vidöppna mål när 31-åringen hakades och missade pucken helt. Men Timrå-forwarden räddade själv sin ära.

I början på den andra perioden bröt amerikanen in från bakom målet och lyfte in 1-0-målet.

– Jag hade bättre chanser innan och det var en turlig studs. Vi försökte bara rädda våra liv, säger Murley.

”Aldrig varit så nervös”

Mathias Tjärnqvist kvitterade för Djurgården men i mitten på den tredje perioden kom avgörandet. Anton Lander gjorde då 2-1 och säkrade segern för hemmalaget.

– Det är mäktigt. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger Lander.