Dagens namn: Nils

Björklöven vann västerbottenderbyt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-19

Rögles första förlust - 3-4 mot Växjö

Björklöven vann, en aning skrällartat, säsongens första västerbottenderby över Skellefteå med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Jörgen Hermansson blev segerskytt då han sköt 3-1 i början av den tredje perioden.

Skellefteå är en av seriefavoriterna i årets hockeyallsvenska, medan Björklöven har bedömts mer osäkert.

Och det var också Skellefteå som inledde matchen starkast. Det var spel mot ett mål vilket resulterade i 1-0 inskjutet av Daniel Welser redan efter drygt fyra minuter.

Björklöven kom tillbaka omgående och kvitterade ett par minuter senare. Löven tog ledningen i den jämna matchen i mitten av den andra perioden genom Johan Wikström.

Jörgen Hermansson gjorde alltså 3-1 och efter 7.14 i den sista perioden reducerade Fredrik Bergquist.

Närmare än så kom inte Skellefteå, trots att man tog ut Andreas Hadelöv i slutskedet.

Ny seger för Sundsvall

Sundsvall tog sin andra seger för säsongen då AIK besegrades med 3-2 (0-1, 1-0, 2-1) i en svängig match. Robert Vavroch blev matchvinnare med endast 2.38 kvar att spela.

Hammarby kom tillbaka efter helgens två 2-4-förluster och vann med samma siffror hemma över Arboga. Nygamle Jimmie Kraft, tillbaka från Västerås, sköt sitt första mål för säsongen när han punkterade matchen med två minuter kvar att spela.

Nyköping tog en väntad seger borta över krislaget Halmstad Hammers. Matchen slutade 5-2 efter tre snabba mål i den första perioden.

Kölaget Nybro höll emot ganska bra hemma mot Oskarshamn men föll till slut med 2-4 (1-1, 0-1, 1-2). Nybro hade 2-2 med mindre än fyra minuter kvar att spela. Rasmus Olheden och Alexander Johansson avgjorde för Oskarshamn.

Malmö såg ut att gå mot en storseger borta mot Bofors. 3-0 i den första perioden blev dock 3-2 efter en lång rad Malmöutvisningar. I den tredje perioden var laget bättre på att hålla sig på isen och Andre Savage kunde sätta 4-2 i slutminuten.

Almtuna hade 2-0 mot Västerås, men höll på att tappa matchen totalt. Man räddade dock 2-2 och kunde istället komma tillbaka och avgöra i sudden death.

Växjö Lakers skrällde till och tillfogade Rögle dess första förlust.

Inför den sista perioden stod matchen 1-1. Två snabba Röglemål såg ut att bli avgörande, men Johan Ejdepalm, Christian Jacobsson och Jani Honkanen vände 1-3 till 4-3 för Växjö. Sista målet gjordes med 37 sekunder kvar.