Dagens namn: Sibylla

Skröder hjälte när Modo vann

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-12

Till jullov efter seger mot Luleå

Modo gav sig själv en tidig julklapp genom att besegra Luleå med 2–1 på lördagskvällen.

Matchhjälte blev Per-Åge Skröder som avgjorde i förlängningen, när Luleå hade en spelare utvisad.

Skröder.

Kvällsmatchen i Coop arena, elitseriens sista match före juluppehållet, blev en underhållande tillställning, där Luleå dominerade i inledningen.

Anfallsglad hockey

Hemmalaget bjöd på anfallsglad hockey och skapade flera vassa chanser, men Niklas Svedberg i Modokassen var på hugget och höll tätt.

Anfallsglädjen straffade sig i slutet av perioden. Markus Näslund fiskade upp pucken när Luleå anföll, slängde iväg den till Morten Madsen som tog några snabba skär och skyfflade den i mål.

Modo tog för sig mer i mittrundan, men när ångermanlänningarna drog på sig två utvisningar i rad i slutet av perioden kunde Mats Lavander kvittera för Luleå i spel fem mot tre.

Sandström träffade ribban

I tredje perioden höjde båda lagen intensiteten och spelet böljade fram och tillbaka i högt tempo. Modo var närmast en kvittering i början, men efter en Luleå-time out efter nio minuter blev det jämnare.

Luleå var nära att avgöra när Jan Sandström träffade ribban med 30 sekunder kvar att spela, men matchen gick i stället till förlängning.

Där ordnade Per-Åge Skröder bonuspoängen till Modo.