Riskerar förlora miljoner i publikintäkter efter den dåliga inledningen

Frölunda har fått en tung inledning på säsongen och det fortsatte mot Skellefteå på torsdagen.

När resultaten uteblir sviker också publiken.

På torsdagen presenterades återigen en dålig publiksiffran på Scandinavium och det kan leda till mångmiljonsförluster för klubben.

Matchen började i rätt riktning för Frölunda som tog ledningen genom Nicklas Lasu efter 3.40 när han helt ostörd kunde vänta in Skellefteå-målvakten Joacim Eriksson.

12.03 kvitterade Skellefteå när David Rundblad satte ett snyggt skott som gick ribba in.

Stjärnvärvningen Toni Koivisto flyttades ner till fjärdekedjan inför matchen och visade att han faktiskt kan göra mål efter 15.39.

Holmqvist-tabbe

Innan periodens slut kvitterade Skellefteå återigen genom Mikko Lehtonen.

Lehtonen gjorde sedan 3–2 i den andra perioden när han lurade målvakten Johan Holmqvist och fick in pucken mellan första stolpen och Frölunda-målvakten.

– Sånt tränar man på träningarna, kommenterade Lehtonen målet i Canal Plus.

I den tredje perioden kunde Frölunda ha kvitterat i den sista minuten när Tomi Kallio sköt mot öppen kasse. Men David Rundblad offrade sig och räddade med benen.

”Blir krampaktiga”

Sekvensken efter satte Anders Söderberg 4–2 till Skellefteå och punkterade matchen. I och med förlusten och AIK:s vinst åker nu Frölunda ner på jumboplatsen.

– I andra perioden är vi alldeles för dåliga. Vi måste spela jämnt i 60 minuter och vinna matcher. Vi blir för krampaktiga när vi får lägena. Vi behöver självförtroende och vinna matcher, säger Frölunda-tränaren Kenta Johansson till Canal Plus.

Kan förlora miljoner

I och med torsdagens förlust är krisen än mer djup i Frölunda och det syntes även på publiksiffrorna. De senaste sju säsongerna har Frölundas hemmasnitt legat omkring 11 000 sålda biljetter, under årets första fem hemmamatcher är siffran nere under 9000. Under torsdagens match hade bara 7578 biljetter sålts (ungefär lika dåligt som förra hemmamatchen) sökt sig till Scandinavium. Det kan leda till en mångmiljonsförlust för klubben.

Hur mycket tappar ni i publikintäker om snittet sjunker med tio procent?

– Cirka fem miljoner om det är 10% mindre intäkter. Men det behöver inte vara detsamma om publiksiffran går ner, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.