Dagens namn: Stella, Estelle

Mora dansade upp över strecket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-28

Dalmasarna kan nu ta en slutspelsplats

Mora reste till Karlstad för att ta död på Färjestadspöket som blivit allt större och läskigare för varje match som gått den här säsongen. Det lyckades, trots mardrömsöppningen på tredje perioden.

– Skön vinst, det här var en bra skalp, säger Yared Hagos som pricksköt matchens sista mål i 3–2 segern till ppv.

Mitt i den första perioden hittade Moras hårdskjutande back Thomas Skogs en lucka i Christopher Heino-Lindbergs vänstra kryss.

– Det betyder att det står 1–0, säger Skogs lakoniskt till ppv om målets betydelse.

Hemmalagets bästa möjlighet i första perioden: ett skott i stolpen från Richard Lintner.

– Vi måste in mer i smeten framför kassen så att vi får lite enkla mål, säger Fbk-tränaren Tommy Samuelsson till ppv.

Andra perioden inleddes med en kort – resultatlös – anstormning från Färjestad. Istället fortsatte gästerna att producera mål när Teemu Elomo överlistade Heino-Lindberg. Ännu en gång med ett slagskott.

Efter målet spelade Mora smart. Färjestad gavs inte chansen att spela den fartfyllda anfallshockey som laget gjort sig känt för. De gånger hemmaspelarna kom till farliga avslut stod Juha Pitkämäki rätt placerad i Mora-kassen.

Färjestads Fabian Brunnström sammanfattade de två första perioderna så här:

– Vi trycker på och de går på kontring. Mora försvarar sig bra och tar tillvara på sina chanser.

Moras back Adam Andersson om dalkarlarnas taktik:

– Man kan inte spela på så många andra sätt här, de är ruskigt bra på hemmaplan.

Skotten efter två perioder 25–15.

Publiken hann knappt bänka sig för avslutnings akten förrän Per Åslund, efter 55 sekunder, spräckte Pitkämäkis nolla. Kvitteringen dröjde inte.

I powerplay hittade Jörgen Jönsson Dominik Granak som lämnat sin position på blålinjen och pricksköt 2–2 från nära håll. Tungt för Mora, men laget gav inte upp.

Rob Hisey hittade Yared Hagos som höll i pucken, siktade och sköt 3–2 till gästerna.

Färjestad tog sedan timeout för att få till en kvittering men lyckades inte.