Dagens namn: Stella, Estelle

Mikael Johansson showade mot Timrå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-31

Två läckra mål bäddade för Färjestads seger

Två läckra mål och en öppnande passning till Pelle Prestbergs 2–0-mål. Mikael Johansson heter artisten som sänkte Timrå när Färjestad vann med 3–2 på bortaplan.

Vi tar det från början.

Efter att lagen känt på varandra i matchinledningen tog Färjestads Mikael Johansson raka vägen mot mål. Gick emellan två Timråbackar, hakades och domaren Thomas Andersson blåste straff. Öga mot öga med Johan Backlund var Mikael Johansson iskall och matchens första mål – efter 6.29 – var ett faktum.

– Den brukar funka på träning, jag har testat den en gång tidigare på match men det var första gången det blev mål, säger Johansson till ppv om sitt straffmål.

Fin teknik

Timrå tryckte sedan på. Efter flera power play kom den stora möjligheten i slutet av perioden och såväl Björn Svensson som Petr Tenkrat var nära på en dubbelchans.

Delikatessen i första perioden tände Mikael Johansson. Först spelade han fram glödhete Pelle Prestberg till 2–0. Sedan visade han återigen prov på fin teknik och soloåkte in med pucken till 3–0.

”Tungt att inte få poäng”

Christopher Heino-Lindberg spelade förtroendeingivande i bortakassen. Men stockholmaren orkade inte stå emot när Mika Pyörälä tände hemmapubliken i Eon arena med sitt reduceringsmål efter 16.04.

I sista akten bevakade vargarna sin ledning och det dröjde till slutet innan Timrå fick utdelning på sin måljakt. Riku Hahl hittade rätt med ett slagskott i spel fem mot tre. Efter reduceringen var hemmalaget ytterst nära att få till en kvittering men Färjestad höll undan och vann, 2–3.

– Tungt att inte få poäng i den här matchen. Vi har chanser, det är inget snack om den saken, säger Timrås lagkapten Sanny Lindström.