Första målet visade vägen för Brynäs igen

Marie Hallman/TT

Publicerad 2022-02-17

Första målet brukar vara ett gott omen för Brynäs.

Det var det även mot Örebro – även om segern (2–1) satt hårt inne den här torsdagskvällen.

– Skönt att vi bouncar tillbaka. En riktigt skön laginsats. Nu följer vi spelsystemet till hundra procent, säger Dima Timashov till C More.

Brynäs IF

Brynäs har inlett målskyttet tolv gånger den här säsongen. Vid nio av de matcherna har man nu hållit i och vunnit vid full tid. Så var dock inte fallet i lördags då gästande Växjö vände ett 0–1-underläge till vinst med 5–1 i Gävle.

Så det var ett minst sagt revanschsuget Brynäs som under torsdagskvällen såg till att göra både 1–0 och 2–0 mot gästande Örebro i första perioden, även om spelet inte var riktigt så som Gävlelaget hade tänkt sig den här kvällen heller:

– Det är lite för svängigt och böljar för mycket. Vi har slarvat bort en del poäng så det gäller att vi håller i det här nu, sade Brynäsforwarden och 2–0-skytten Oscar Eklind till C More efter den första perioden.

Mycket slarv

I den andra reducerade Örebroforwarden Linus Öberg (2–1) med sitt elfte mål för säsongen då han redan efter fyra minuter forcerade en flipperfladdrande puck förbi Veini Vehhviläinen.

Sedan var det slut på målskyttet i den allt annat än välspelade matchen där det slarvades och chansades, och både gavs och brändes ett antal lägen från båda lagens sida.

Starkt målvaktsspel från Veini Vehviläinen och Jhonas Enroth, som båda hållit nollan fem gånger vardera den här säsongen, var också en anledning till det blygsamma antalet mål.

Dmytro Timashov och Nicklas Danielsson i Brynäs kunde jubla efter 2–1 hemma mot Örebro. Arkivbild.

Ingen vändning nu heller

I tredje perioden var Örebroforwarden Nick Halloran visserligen bara någon centimeter från att kvittera efter 7.23 av slutakten.

Men Örebro har den här säsongen inte lyckats vända ett enda underläge i andra perioden till vinst vid full tid och det gick inte den här gången heller då Brynäs två inledande mål i matchen räckte till seger.

Det hade behövts lite mer energi hos gästerna summerade Örebroforwarden Christopher Mastomäki för C More:

– Vi kommer inte upp i nivå, startar inte matchen tillräckligt bra och förlorar väl egentligen redan i första perioden. Vi maler inte ner dom som vi brukar göra. Det är surt.