Dagens namn: Brynolf

Al Arbour fest dog

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-04

Rick DiPietro fick Sidney Crosbys klubbspets i ögat – förd till sjukhus

Nostalgifesten i Nassau Coliseum kom av sig. Detta sedan New York Islanders-målvakten Rick DiPietro fått Pittsburghstjärnan Sidney Crosbys klubbspets i ögat.

hyllad före nedsläpp Al Arbour fick - äntligen - coacha i sin 1 500:e NHL-match.

Det var i mitten av den andra perioden som olyckan var framme. Crosby fullföljde ett anfall mot mål och råkade i en närkamp med en av Islandersbackarna få upp klubban i huvudhöjd på DiPietro.

Klubban tog illa. Den slank innanför hjälmen på den amerikanske målvakten, som föll till isen i smärtor.

Kan vara en skrapa på hornhinnan

Medan Crosby hamnade i utvisningsbåset för hög klubba, fick DiPietro ledas av isen. Han kördes omedelbart till akuten med vad som befaras vara en skrapa på hornhinnan.

– Jag frågade honom hur det var med honom och han svarade att han var okej, sade Islanders lagkapten Bill Guerin till AP efter matchen.

Något lika lugnande besked har inte Islanders kunnat lämna ännu.

Matchen vann Islanders med 3-2 tack vare en sen vändning. Slovaken Miroslav Satan gjorde två mål i den tredje perioden för att säkra segern.

I Islanders bås fanns kvällen till ära den legendariske coachen Al Arbour. Han hade bjudits in för att få coacha i sin 1 500:e NHL-match.

”Gjorde inte så mycket”

75-åringen var under början av 1980-talet med om att föra Islanders till fyra raka Stanley Cup-segrar. Då med svenskar som Tomas Jonsson, Anders Kallur, Stefan Persson och Mats Hallin i laget.

Arbour slutade coacha 1994, och har sedan dess suttit fast på förargliga 1 499 matcher.

– Det kändes väldigt bra, men jag gjorde egentligen inte så mycket. Det var spelarnas och coach Ted Nolans förtjänst att vi vann, kommenterade veterancoachen.