HV 71 vägrar förlora hemma

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-17

Bröt Moras segertrend

HV 71 vägrar förlora hemma i Kinnarps Arena.

I dag var laget ruggigt nära att falla mot Mora – men redde ut trasslet och vann med 4–2.

– Som det utvecklade sig hade vi gärna haft minst en poäng med härifrån, säger Moras assisterande tränare till ppv.

Hemmastarka topplaget HV 71 fick en drömstart mot ett sjukdomsdrabbat Mora, som kom till matchen med tre raka segrar i ryggen. Jan Hrdina gav smålänningarna ledningen på en retur redan efter 1.25. Men Mora kom tillbaka och Eric Beaudoin kvitterade omgående med skott stolpe in.

Jukka Voutilainen gav dock HV på nytt ledningen strax före paus då han petade in pucken efter att David Petraseks skott studsat i planket bakom mål.

Men i andra perioden arbetade sig Mora tillbaka in i matchen och med ett mäktigt slagskott såg Adam Andersson till att det var kvitterat inför sista perioden.

– Jag fick en bra macka från Eric Beaudoin och så fick jag på en bra träff, sa Andersson till ppv.

– Vi är frustrerade och krånglar till det, sa HV-tränaren Kent Johansson till ppv inför tredje perioden.

I slutet av tredje perioden fick Adam Andersson ett drömläge att göra 3–2 i öppen kasse. Men pucken gick utanför och i stället kunde Martin Thörnberg trycka in ledningsmålet för HV 71 när tre minuter återstod.

Mora tog ut målvakten på slutet och Per Ledin hade bara att lägga in pucken i öppen kasse när han revs ner. Domaren dömde enligt regelboken mål för HV.