Frölunda krossade regerande mästarna

Tre avlossade skott på två perioder – då vinner man inga matcher.

Regerande mästarna Modo var uddlöst i kväll och föll mot ett taggat Frölunda som bombarderade Karol Krizan med 38 skott.

Matchen slutade 4–2.

Modo fick annars en drömstart. Per Svartvadet norpade åt sig pucken vid egen blålinje, satte högsta fart mot mål och snirklade in 1–0 redan efter 31 sekunder.

Men Frölunda ägde sedan händelserna och kvitteringsmålet var helt i sin ordning. Efter ett massivt tryck pressade Martin Plüss in pucken i mål.

I andra perioden fortsatte Frölunda att dominera matchen och vann skottstatistiken med förkrossande 15–1. Efter två perioder var skottstatistiken 27–3. Det som förhindrade en rejäl utskåpning var storspelande målvakten Karol Krizan, som till slut tvingades kapitulera. Med 56 sekunder kvar av mittakten snirklade Steve Kariya runt kassen och vallade pucken i mål via lagkamraten Michael Holmqvist.

I tredje perioden ryckte Modo upp sig något, men kunde inte förhindra Martin Plüss från att göra sitt andra mål för kvällen. Niklas Sundström reducerade till 3–2, men på slutet kunde Karl Fabricius trycka in 4–2.